Zavřít reklamu

Jednou z nejlepších věcí, které loňské iPhony přinesly, je bezpochyby podpora bezdrátového nabíjení. Díky této novince stačí telefon položit na speciální podložku oplývající standardem Qi a dále už jen čekat, až se telefon nabije, což je samozřejmě velmi pohodlné řešení. Co ale dělat, když si chceme tento “luxus” užít i na iPhonech starších? 

Řešení samozřejmě existují. Na internetu totiž můžete sehnat například speciální cívky, které stačí jen umístit mezi kryt a iPhone, jejich konec připojit do Lightning portu a pak už si jen užít bezdrátové nabíjení. V takovémto případě ale zablokujete Lightning port, což je samozřejmě v některých chvílích nežádoucí. Youtuber Scotty Allen vás ale milerád naučí i řešení, které vám Lightning port nezablokuje a bude celkově vypadat skutečně elegantně. 

Videa se Scottym jsme vám na našem portálu již několikrát přinesli. Vzpomenout můžeme třeba na jeho vytváření 3,5mm Jacku na iPhonu 7 či zprůhledňování zad loňských iPhonů, díky čemuž jste mohli přes zadní kryt nahlédnout do jejich útrob. Scotty je tedy skutečně třídou ve svém oboru, což potvrdil i přidáním bezdrátového nabíjení iPhonu 7. S tímto nápadem již koketoval nějaký ten pátek, vždy jej od něj ale odradily obavy z obtížnosti tohoto upgradu. Když však narazil v Shenzenu v Číně na prodejce, který mu nabídl speciální sadu právě pro bezdrátové nabíjení iPhonů 7, k pokusu se odvážil. Na to, jak si s ním poradil, se můžete podívat ve videu pod tímto odstavcem. 

Jak můžete sami vidět, sada obsahuje nové šasi, díky kterému je bezdrátové nabíjení možné. Krom toho v něm samozřejmě naleznete i cívku, kterou umístíte právě mezi baterii a záda. Pak už stačí jen vše řádně propojit, přeskládat “vnitřnosti” a voilà, dílo je hotovo. 

Pokud jste i vy dobrodružné povahy a chtěli byste něco podobného vyzkoušet, sada je dostupná na tomto eshopu. Důrazně si však veškeré zásahy do svého iPhonu rozmyslete. Pokud totiž nemáte s něčím podobným zkušenosti, vystavujete svého jablečného miláčka velkému riziku. 

iphone 7 wireless

Dnes nejčtenější

.