Zavřít reklamu

Šialenstvo točiace sa okolo herného štýlu Battle Royale stále neutíchlo, čoho dôkazom je implementácia tohoto režimu do AAA počinov najväčších herných štúdií sveta. Kráľom tohoto fenoménu je samozrejme aj naďalej Fortnite od Epic Games, no tvorcovia z PUBG Corp. mu nechcú ostať nič dlžní a prekonávajú ďalší významný míľnik. Mobilnú verziu hry PlayerUnknown’s Battleground alebo skrátene PUBG, si totiž stiahlo už vyše 100 miliónov fanúšikov, kombinovane na iOS a Android. Ako vyzerá pokračovanie boja o korunu Battle Royale a čo chystá PUBG do budúcna?

Mobilné telefóny sú momentálne najsilnejším a najžiadanejším herným trhom, aj napriek tomu, že zdanie môže klamať. Väčšina z nás využíva možnosť hrania na telefónoch iba v prípadoch cestovania, krátenia si dlhých chvíľ alebo jednoducho z nudy. A to je presne odpoveďou na otázku ako je možné, že ide o najväčší a najziskovejší trh. Narozdiel od nadupaných počítačov alebo herných konzol, každý z nás vlastní mobilné zariadenie. To chcú využiť veľké štúdiá a získať si pozornosť aj na malých obrazovkách. Prepáčte, že sa opäť opakujeme, no najlepším príkladom tejto skutočnosti sú práve tituly Fortnite a PUBG.

PUBG prekonáva hranicu 100 miliónov stiahnutí len dva mesiace po svojom konkurentovi. Výrazne k tomu dopomohli silné a stabilné herné komunity nachádzajúce sa v Číne a v Indii (okrem iného), kde si titul získal extrémnu popularitu. Tvorcovia hry sa ale nechcú nechať omámiť výborne vyzerajúcim výsledkom a sú odhodlaní vo svojom snažení aj naďalej pokračovať. Najbližšia doba by mohla hrať v prospech PlayerUnknown’s Battlegrounds, čo súvisí s komplikáciami príchodu hry Fortnite na zariadenia s Androidom. Je to však otázne, nakoľko si Epic Games vedie oveľa lepšie na jablčných zariadeniach, ktoré mu zabezpečujú rozprávkové zisky. Najbližšie obdobie ukáže, či sa Fortnite ešte viac od svojho konkurenta vzdiali alebo sa veľký nepomer jednotlivých fanúšikovských táborov začne vyrovnávať. V každom prípade je potrebné uznať, že sa jedná o veľký úspech, ktorý sa nepodarí každému štúdiu.

  • Hra PUBG Mobile pre iOS je dostupná zadarmo v App Store

[appbox appstore id1330123889]

PUBG

Dnes nejčtenější

.