Zavřít reklamu

Apple potvrdil návrat jednoho ze svých bývalých zaměstnanců, Douga Fielda. Ten odešel v roce 2013, aby se připojil k Tesle, a tak lze nyní lehce odhadnout, co bude mít v Applu za pozici. Kalifornská společnost to sice nijak nepotvrdila, je však téměř jisté, že se připojí k týmu pracujícím na projektu Titan.

V Tesle vedl vývoj vozidel, takže je možné, že své znalosti teď využije při výrobě vlastního automobilu Applu či minimálně autonomního softwaru. Před jeho odchodem pracoval jako viceprezident pro hardware a Musk si ho najal pro jeho vůdčí schopnosti a technický talent. Celkem má Field na svědomí tři modely vozů Tesla.

Projekt Titan, neboli Apple Car, je nejspíš stále v nedohlednu.

Bob Mansfield, který se vrátil v roce 2016 z důchodu, aby vedl právě vývoj projektu Titan, měl před svým odchodem mezi roky 2014 a 2015 na starost Apple Watch. Od hodinek k autu, to je pěkný posun. Mansfield se s Fieldem zná už z minulosti, kdy společně spolupracovali na různých hardwarových částech pro počítače Mac i iPhone. Nyní mohou na tyto společné zkušenosti navázat při vývoji automobilu.

To, kdy se dočkáme představení prvního automobilu od Applu, je zatím ve hvězdách. Ohledně tohoto projektu totiž panuje spousta nejasností a mnohem více se hovoří o speciálním softwaru pro autonomní řízení, než o samotném automobilu. Field by do něj po příchodu z Tesly mohl přinést mnoho potřebných znalostí a zkušeností a kdo ví, třeba nás od odhalení „Apple Car“ dělí už jen krátká doba.

Apple-car-fb-2

Dnes nejčtenější

.