Zavřít reklamu

Když se Apple rozhodne někde vystavět svůj komplex budov, většinou se setkáváme jen s pozitivními reakcemi, jelikož tento krok zatraktivní danou lokalitu, do které přiteče spousta peněz a  vznikne v ní spousta pracovních míst. Příchod Applu má však i stinné stránky. V dané lokalitě totiž většinou stoupne například cena nemovitostí, což se stalo i v hlavním ústředí Applu – kalifornském Cupertinu. Tamní vedení města proto začalo koketovat se zajímavým plánem.

Rostoucí cena nemovitostí v Cupertinu, kdy střední dům seženete za více než 2 miliony dolarů, a velká zátěž silničních sítí ve městě, není samozřejmě z dlouhodobého hlediska ničím příliš přívětivým. Vedení města proto přišlo z myšlenkou, že by začalo velké společnosti vybízet k placení daní, jejichž výše by se odvíjela podle zaměstnanců. Za každého zaměstnance pracujícího v Cupertinu by totiž společnost odvedla určitou částku, která by měla být později využita na dostupnější možnosti bydlení a zlepšení dopravního systému. A jelikož je Apple suverénně největším zaměstnavatelem města s tisíci zaměstnanci, nejvíce by se tato novinka dotkla právě ho. Vypadá to ale, že vedení města není o novince zcela stoprocentně přesvědčeno a proto se rozhodlo, že místo letoška budou o jejím zavedení rozhodovat v příštím roce, kdy bude záviset především na místních obyvatelích. 

Apple Park:

Ačkoliv je schvalování této novinky ještě poměrně daleko, dá se očekávat, že projde bez větších problémů. V minulosti jsme totiž již několikrát slyšeli o tom, že jsou obyvatelé Cupertina a okolí z rostoucích cen nemovitostí rozhořčeni a to dokonce tak, že útočí na autobusy převážející zaměstnance Applu do práce. Levnější bydlení, které by vznikalo z těchto daní, by je tak mohlo alespoň částečně uklidnit. 

Apple Park

Dnes nejčtenější

.