Zavřít reklamu

Jihokorejská společnost LG zaznamenala pokles prodejů smartphonů a tak hledala cestu, jak zákazníky opět zaujmout a zvýšit prodejnost telefonů. Společnost přemýšlela, jak přilákat pozornost na svou novou vlajkovou loď, a zvolila poněkud zoufalou cestu. V televizní reklamě se naváží do iPhonu.

Konglomerát LG do reklamy na LG G7 ThinQ nasadil americkou herečku Aubrey Plaza, která se snaží přesvědčit jednoho muže, aby přestal používat iPhone a přesedlal na LG G7 ThinQ. I když v reklamním spotu není přímo zmíněn iPhone, je zřejmé, že právě iPhone je zdrojem frustrace Ryana.

https://youtu.be/DQ0sDNPcoO0

Pokud jste video sledovali pozorně, mohli jste si povšimnout narážek na zpomalování starších iPhonů, na několik let starý design či na Lightning adaptér pro sluchátka, který byl dokonce znázorněn reklamě jakožto tykadla. Ryan byl pak v této reklamě označen za „Dongle Boy“, čímž tvůrci naráželi právě na redukce pro sluchátka.

Přesto že se LG rozhodlo proti Applu minimálně touto reklamou zbrojit, je poměrně úsměvné, že část designu jeho nového smartphonu se inspirovalo právě iPhonem X. Přední stranu nového LG totiž zdobí výřez, který nejvíce zpopularizoval právě iPhone X. Tomu se nejprve mnoho výrobců za tento prvek smálo, později ale své smartphony vybavily podobným rysem.

LG však není první, kdo se naváží do jablečných produktů ve své reklamě. I takový Samsung často zesměšňuje Apple ve svých reklamách.

lg fb

Dnes nejčtenější

.