Zavřít reklamu

Máte rádi emoji? Divil bych se, kdyby ne. Tyto barevné obrázky se totiž staly za posledních pár let nedílnou součástí každodenní komunikace, přičemž někteří z nás jsou dokonce znepokojeni už i tím, že jim druhá strana do zpráv emoji neposílá. Vydání nových operačních systémů pro jablečná zařízení jsou tak pak pro milovníky emoji vždy velkým svátkem, jelikož do nich doputují desítky novinek, které mohou při komunikaci využívat. Jinak tomu nebude u letošního iOS 12 a ani u iOS 13 v příštím roce. Zatímco jsme však o nových emoji pro letošek napsali již poměrně dost článků, emoji pro příští rok byly zahaleny spíše tajemstvím. To se ale dneškem změnilo.

Emojipedia zveřejnila krátkou zprávu o tom, jací emoji by se měli či mohli objevit v Unicode 12, ze kterého právě Apple do svého systému čerpá. Podle dostupných informací se tak můžeme v příštím roce těšit například na plameňáka a bílé srdce, což jsou údajně dva nejžádanější emoji čtenářů na Emojipedii. Mezi žhavými adepty na zařazení do Unicode 12 je pak například i potápěčská maska, sekera, waffle, Diya lampa a hindiustický chrám. Na to, jak by měly tyto emoji vypadat v reálu, se pak můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem. Waffle v ní však bohužel nenaleznete.

Poměrně hezcí emoji, nemyslíte? Jak jsem však již psal výše, jedná se zatím o kandidáty, takže existuje reálná šance, že se nakonec v systému neobjeví. Když už se o nich ale vedení Emojipedie zmínilo, je vcelku pravděpodobné, že se jich skutečně na našich iPhonech, iPadech a Macích dočkáme. 

Co se pak týče letoška, i ten bude na emoji bohatý. Na podzim totiž na naše telefony doputují spolu s iOS 12 či některou z jeho prvních aktualizací například papouška, klokana, slavicí obličej, zmrzlý obličej a mnoho dalších. Na všechny se můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem

emoji fb

Dnes nejčtenější

.