Zavřít reklamu

Pokud jste někdy na vašem iPhonu otevřeli aplikaci Zprávy a po rozevření konverzace jste si všimli, že je něco špatně, tak rozhodně nejste sami. Někdy se stane, že se zprávy iMessage ve vašem zařízení prostě popřehazují a nejsou uspořádány po sobě tak, jak byly odeslány. K tomu, aby se chronologické uspořádání zpráv opravilo stačí provést pár jednoduchých kroků. Dnes si tedy ukážeme základní kroky, kterými uspořádání zpráv opravíme. Samozřejmě tyto techniky budou fungovat i na iPad.

Jak opravit uspořádání zpráv v iMessage

Jak už jsem se zmínil v úvodu, někdy se stane, že se zprávy v iMessage popřehazují. Pokud jste si mysleli, že jste vynalezli stroj času a pomocí něj jste se dostali do minulosti, tak vás bohužel musím vyvézt z omylu. Špatné uspořádání zpráv je klasický bug, které se čas od času někomu stane. Jaké jsou tedy kroky pro opravu?

Stará klasika

Jako pokaždé, když vám něco nefunguje, jsou tady určité kroky, které nesmím opomenout. Většinou právě tyto nejjednodušší techniky váš problém opraví. V tomto případě by tedy mělo stačit, když aplikaci zprávy jednoduše ukončíte – na iPhonu X provedeme gesto „swipe nahoru“ a u starších iPhonů dvakrát stiskneme home button. Zde poté aplikaci Zprávy ukončíme. Pokud tohle nepomůže, zkuste vaše zařízení restartovat. V případě, že ani tohle nefunguje, pokračujte dále.

Kontrola nastavení času

Možná jste nedopatřením změnili nastavení data a času. iPhone se kvůli tomu mohl zmást a popřehazoval vaše zprávy. Pro změnu nastavení času / nastavení automatického data a času stačí přejít do Nastavení -> Obecné -> Datum a čas. Zde si buď čas opravte nebo zvolte možnost Nastavit automaticky.

Aktualizujte iOS

Většinou se chyba s uspořádáním zpráv v iMessage objeví po tom, co uživatelé aktualizují na určitou verzi iOS. Apple v těchto případech většinou rychle vydává záplaty v podobě nových aktualizací, proto buďte na pozoru a sledujte, jestli náhodou zrovna dnes nevyšla nová aktualizace. Abyste manuálně zjistili dostupnost aktualizací, stačí přejít do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru. Pokud je aktualizace k dispozici, zobrazí se právě tam připravená ke stažení a následné instalaci.

Vypněte a zapněte iMessage

Pokud ani jedna z výše uvedených možností nepomohla, je zde ještě jeden trik. V případě popřehazovaných zpráv by vám mohlo pomoct vypnutí a znovu zapnutí zpráv iMessage. Nejlepší možnost bude, když v nastavení iMessage vypnete, restartujete zařízení a po restartu iMessage znovu zapnete. Poté už se musí uspořádání zpráv vrátit do normálu. iMessage vypnete v Nastavení -> Zprávy -> iMessage.

Doufám, že se mi povedlo vám prostřednictvím tohoto návodu pomoct v případě, že se vám pomátly vaše zprávy v iMessage. Pokud jste správně provedli veškeré kroky, které jsem popsal výše, neměli byste už se špatným řazením zpráv žádný problém.

iphone x zprávy

Dnes nejčtenější

.