Zavřít reklamu

Čas od času slýcháme ve světě zprávy o tom, jak dokáží jablečné produkty usnadnit práci v různých odvětvích. Není tomu tak dávno, kdy například na iPhony přešli členové newyorského policejního sboru, či celá letecká společnost Delta Airlines. Důvod je přitom poměrně prostý – jablečné produkty nabízí skvělé možnosti využití a jsou vysoce spolehlivé. Když se s nimi navíc umí správně zacházet dokáží vám ušetřit spousty peněz i času. Alespoň to tvrdí technický ředitel americké stavební firmy Rogers-O’Brein, Todd Waynne, který se o tom, jak se v jeho firmě využívají iPady, rozpovídal pro server Business Insider.

Podle Todda lze iPad skvěle využívat už od prvopočátků příprav stavby. K tomu je totiž mnohdy potřeba spousta různých plánů, které jsou často i několikrát měněny a upravovány. Na velkých projektech navíc pracuje spousta lidí a mnoho z nich pak k plánům potřebuje přístup. V minulosti však byla jediná možnost plány vytvářet na klasický papír a jeho kopie následně rozmnožit mezi všechny zaměstnance, kteří k němu potřebují přístup. Tento postup by nejspíš problém nebyl, kdyby často nenastávaly věci, které jsem zmínil v úvodu tohoto odstavce. Každá změna či chyba v plánu si totiž vyžádala přepracování a následné rozmnožení na mnoho kopií. To však samozřejmě přináší poměrně značné finanční ztráty. Když k tomu navíc přičteme spousty jiných dokumentů, které jsou potřeba k různým stavbám, objemy papíru a tisku se značně znásobí. To však díky iPadu odpadá.

Pracovat s různými plány navíc podle Todda na některých místech nelze, což byl v minulosti další problém. V tomto případě byl totiž vždy potřeba návrat zpět do kanceláře, což s sebou samozřejmě přináší časové ztráty. To však díky iPadům naštěstí nehrozí. Plány jsou totiž uloženy na Cloudech, ke kterým má každý přístup prakticky na jakémkoliv místě. Ve velkých společnostech, které iPady využívají, mohou tyto tablety ušetřit spoustu peněz. Konkrétně v té, kterou vede Todd, ušetří podle jeho slov iPady ročně na 1,8 milionu dolarů a zhruba 55 000 hodin času.

iPad Pro

Od plné ceny po přednášky v Apple Storu

Ačkoliv dnes vlastní stavební firma spousty iPadů, dříve to tak samozřejmě nebylo. Todd například vzpomíná na doby, kdy s iPady začal experimentovat a do firmy je nakupoval v klasickém Apple Storu za plnou cenu po desítkách kusů. Toddovy obliby v iPadech si však samozřejmě zaměstnanci Apple Storu všimli. Manažer jablečného obchodu se ho pak při jednom z nákupů zeptal, k čemu vlastně iPady využíváme a později jej i požádal o to, aby v Apple Storu vedl semináře o tom, jak lze ve firmě používat iPad. I díky tomu možná získal další spousty zkušeností o těchto fenomenálních jablečných tabletech.

Pokud si však myslíte, že je celá firma zahlcena jablečnými produkty, jste na omylu. Pracovníci v kancelářích totiž prý využívají klasické počítače s Windows. Možná i kvůli tomu zkoušeli kdysi někteří pracovníci, kteří jsou mnohdy vysláni do terénu, tablety Surface od Microsoftu. Ty se však nakonec neosvědčily. 

ipady ve firmach

Dnes nejčtenější

.