Zavřít reklamu

Podvodníci neustále hledají způsob, jak obalamutit co nejvíce lidí a získat od nich citlivé osobní údaje, jako je například číslo platební karty. Praktiky podvodníků jsou stále důvěryhodnější, ba dokonce se nestydí vydávat i za velké e-shopy, jako je Alza.cz. Pokud jste obdrželi SMS slibující iPhone X jako dárek od Alza.cz, stali jste se také obětí podvodníků.

Takto podvodné zprávy vypadají:

“Vyhráli jste iPhone X od společnosti Alza.cz jako dárek – stačí zaplatit korunu a balíček si vyzvednout,” zní lákavá SMS. Ovšem jedná se o podvod, přičemž namísto telefonu za 30 000 korun přijdete o peníze. Jestliže totiž naletíte a zadáte číslo platební karty pro úhradu jedné koruny, dáváte tím přístup ke svým penězům podvodníkům.

Údajně se má jednat o dárek, který Alza.cz rozdává v rámci desátých narozenin. Sice reklamní akce internetového obchodu skutečně běží, ale nenabízí iPhone X za korunu, jak láká SMS.

O podvodnících informuje samotná společnost Alza.cz, která veřejnosti nabízí linku 225 340 111, kde se dají snadno ověřit reklamní akce. Zároveň internetový obchod podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Důrazně proto doporučujeme, abyste byli obezřetní a na podobné triky neskočili.

 

alza fb

Dnes nejčtenější

.