Zavřít reklamu

Apple Watch se drží svého klasického hranatého designu již od své první generace, přičemž designové změny u jednotlivých generací byly vždy jen mikroskopické. Jednalo se totiž vesměs o přebarvení horní části digitální korunky, kdy se například bílá keramická verze dočkala černého vršku korunky a vloni představené Apple Watch Series 3 s podporou LTE zase červeného. Asi se tak nebudete divit, že po letech beze změn volají někteří fanoušci tohoto produktu po změnách. 

To, zda Apple letos představí novou generaci Apple Watch či nikoliv, je zatím ve hvězdách. O tomto produktu jsme totiž v minulých týdnech zatím moc informací neslyšeli. Jedinou zajímavou novinkou, o které se začalo před pár týdny šuškat, bylo zvětšení displeje, který by se měl více roztáhnout do stran. Díky tomu bychom tak dostali pro různé notifikace či aplikace o poznání více prostoru, díky čemuž by jim mohli vývojáři vnuknout zajímavější funkce. Co když ale rozšiřování displeje není to jediné, co na nás Apple letos nebo někdy v budoucnu chystá?

Jablečná společnost se totiž podařilo včera získat další patent poukazující na kruhový displej, jehož popis nápadně připomíná využití u náramkových hodinek. Ačkoliv se samozřejmě zatím jedná o pouhý patent, kterých si podobné technologické společnosti registrují každoročně stovky, naznačuje, že si Apple s myšlenkou kulatých Apple Watch skutečně pohrává.

Koncept Apple Watch s kulatým displejem:

Je tohle ta správná cesta?

Kulatý displej má však řadu nevýhod. Na ruce sice vypadají kulaté hodinky velmi dobře, kvůli tomuto tvaru je však displej prostorově velmi omezen a nenabídne tak takové věci, jakými se nyní chlubí hranaté Apple Watch. Respektive, nabídne, jen v určité modifikaci, která může za klasickou verzí pokulhávat. Je tedy možné, že k registraci patentu se Apple rozhodl zkrátka jen kvůli tomu, že chtěl konkurenci alespoň částečně zkomplikovat práci na podobném produktu. 

Pokud jste si tedy začali na kulaté Apple Watch brousit zuby, protože vám hranatá verze úplně nesedí, měli byste zatím mírnit nadšení. To, že je Apple skutečně představí, totiž není v žádném případě jisté.

kulate-Apple-Watch-fb

Dnes nejčtenější

.