Zavřít reklamu

Žezlo pro vládce trhu s chytrými hodinkami patří již pár let bezpečně Applu a jeho Apple Watch. Jablečné kukačky si totiž získaly za pár let opravdu obrovskou oblibu u mnoha uživatelů, kterým nabízí spoustu skvělých funkcí od ohlašování různých notifikaci, přes vedení sportovních tréninků až po sledování jejich životních funkcí, díky čemuž mají uživatelé skvělý přehled o svém zdraví. Z trůnu by však rád tyto hodinky sesadil jak Google, tak Fitbit. Nejlepší způsob, jakým toho dosáhnout, je pak podle obou společností vzájemná spolupráce. 

Společnosti Fitbit a Google začaly spolupracovat na vývoji fitness náramku, který by měl sledovat zdravotní stav majitele. Zařízení bude využívat cloudové řešení od Googlu, prostřednictvím něhož se propojí zařízení s elektronickými lékařskými záznamy uživatelů. Cílem Fitbitu je vytvořit produkt, který by více konkuroval jablečným hodinkám Apple Watch.

Fitbit se domnívá, že lékaři by získali komplexnější přehled o stavu pacienta, pokud by inteligentní hodinky zasílaly údaje elektronicky přímo lékařům. Fitbit a Google zároveň chtějí pomoci při léčbě chronických onemocnění, jako jsou diabetes a hypertenze.

Spolupráce společností začíná tím, že Fitbit přejde na platformu Google Cloud a na rozhraní Cloud Healthcare API. „V Googlu je naší vizí transformovat způsob, jakým jsou zdravotní informace organizované a používané,“ řekl Gregory Moore, který má na starosti v Googlu Healthcare a Google Cloud. Google vytvořil operační systém Android Wear pro nositelná zařízení, který potom přejmenoval na Wear OS. I když Fitbit nic nenaznačil, je možné, že inteligentní hodinky začnou namísto systému Fitbit Versa používat Wear OS.

Takto vypadají nedávno představení hodinky Fitbit Versa:

Společnosti se nechaly slyšet, že spolupracují, aby spojily své silné stránky a inovovaly a přeměnily budoucnost nositelných zařízení. Zda se jim však podaří fenomenální Apple Watch, které nyní chytrým hodinkám vládnou, přetlačit a přes jejich záda vyšplhat až na trůn vládce trhu se smartwatch, ukáže až čas.

fitbit fb

Dnes nejčtenější

.