Zavřít reklamu

Krížovky, prešmyčky, spájačky alebo osemsmerovky. To všetko už dávno poznáme, či už na papieri, alebo v digitálnej podobe. Do App Store ale zamierila zaujímavá hra, vďaka ktorej si našli slová a písmená úplne nové využitie. Uvoľnite uzdu kreativity a skúste využívať padajúce písmenká k prekonávaniu levelov v hre Supertype od Philippa Stollenmayera.

Unikátny princíp, ktorý využíva fyziku a tvar jednotlivých abecedných písmen, predstavuje naozaj zaujímavú formu zábavy. Hra je presným príkladom pravidla, že menej je niekedy viac. Jednoduché a prakticky ničím zaujímavé grafické spracovanie je vyvážené fantastickou formou hry, pri ktorej sa v niektorých leveloch naozaj zapotíte.

Koncept hry je jednoduchý a zložitý zároveň. Pre úspešné dokončenie levelu musíte pomocou jednotlivých písmen zasiahnuť štvorec, ktorý sa nachádza na hracej ploche. V mapách sa nachádza jeden, dva alebo viacero štvorcov, čo záleží od stupňa obtiažnosti. Niektoré levely sa zdajú byť až príliš jednduché, no pri niektorých logických hádankých musíte naštartovať mozgové závity na maximum. Priebeh hry je postavený na vašej fantázii a kreativite, no často sa môže stať, že vám po určitom čase jednoducho prasknú nervy a začnete stláčať písmenká na klávesnici hlava nehlava.

Pri prekonávaní herných úloch budete mať k dispozícii všetky tlačidlá nachádzajúce sa na klávesnici hernej obrazovky. Dodatkom sú aj línie, ktoré budete kresliť v snahe dostať dané abecedné znamienka tam, kam chcete. Jednoduchý koncept hry vás dokáže zabaviť počas dlhých nudných chvíľ a otestovať vaše schopnosti nielen na báze priestorového vnímania, ale hlavne trpezlivosti. Na prejdeniu misií je k dispozícii viacero kombinácií ako pospájať alebo preniknúť rozličnými písmenkami v smere ku všetkým štvorčekom, ktorých je potrebné sa dotknút. Ak sa nudíte na ceste do práce, alebo budete sedieť v čakárni u doktora, Supertype vás určite na danú dobu zamestná.

  • Hra Supertype pre iOS je dostupná v App Store. Vyskúšajte ju aj vy na svojom iPhone alebo iPade.

[appbox appstore id1349292121]

Supertype

Dnes nejčtenější

.