Zavřít reklamu

Prvního dubna jsme si z vás, našich milých čtenářů, lehce vystřelili a poslali mezi vás článek, ve kterém jsme vás informovali o tom, že Apple prohrál soudní bitvu o název “iPhone” a jeho budoucí smartphony se tak budou jmenovat jinak. S ohledem na datum vydání však naštěstí všem došlo, že se jedná o pouhý aprílový žertík a jablečné telefony se žádného přejmenování nedočkají. Podle analytika společnosti Guggenheim se však k úpravě názvů iPhonů přeci jen schyluje, byť v o poznání menším měřítku.

Podle analytika by rád Apple letošní iPhony označil tak, aby jejich názvy zjednodušil. Název “Apple iPhone” jim tedy sice zůstane, označení řady však možná projde upgradem. Tímto krokem by rád Apple zamezil veškerým omylům, které by mohly s příchodem nových jablečných telefonů nastat. Faktem však je, že si na problémy možná trochu “zavařil” již v minulém roce, kdy se rozhodl přeskočit řadu 7s a své modely pojmenovat rovnou iPhone 8, 8 Plus a u prémiového modelu iPhone X.

Dočkáme se zjednodušení? 

Letošní rok by se měl proto nést v duchu zjednodušení a jakéhosi sjednocení názvů, od kterých by se mohl Apple v dalších letech “odpíchnout”. Těžko však v tuto chvíli říci, po jakém označení nakonec jablečná společnost sáhne. V úvahu připadá například strohé označení “iPhone”, ke kterému by přidal jen dodatek “Plus” či označení pro LCD model. Ani tato cesta by však nejspíš nebyla zcela ideální, jelikož by se pro letošek Applu sice názvy zjednodušit podařilo, v dalších letech by však musel toto dilema řešit nanovo. Třeba se ale dočkáme přízvisek, která známe například od iPadů a letošek nám přinese iPhone X druhé generace, iPhone X Plus první generace a levný iPhone první generace s LCD displejem. 

Je možné, že se tedy v této galerii díváte na telefony s označením iPhone X druhé generace a iPhone:

Těžko v tuto chvíli říci, zda je predikce analytika reálná či nikoliv. Faktem však je, že i v minulém roce se nad názvy jablečných telefonů hodně spekulovalo a Apple při jejich představení nakonec všem vypálil rybník. Bude se tedy i letošek nést v podobném duchu? Tím spíš, když se letos dočkáme svým způsobem srovnatelně velké revoluce, jakou zapříčinil v minulém roce příchod prvního bezrámečkového iPhonu s OLED displejem? Uvidíme. 

iphone x white

Dnes nejčtenější

.