Zavřít reklamu

Zábavná platformová skákačka od tvorcov Mobge ltd, ktorí stoja za zrodom perfektného titulu Leo’s Fortune prichádza do jablčného digitálneho obchodu. Oddmar bol originálne oznámený už pred troma rokmi, pod názvom Mushroom Vikings. S hrou to vôbec nevyzeralo ružovo, no nakoniec sa dočkala svojho debutu.

Ešte pred pár týždňami sa nevedelo, či sa hra vôbec dostane na dipleje smartfónov širokej verejnosti. Krátko po konferencii GDC sa fanúšikovia dočkali a hra dostala oficiálny dátum vydania. Hru si bolo možné predobjednať, no teraz si ju môžete stiahnuť a vychutnať si gameplay bez akéhokoľvek čakania. Pozrite si trailer, v ktorom sa zoznámite s hracím prostredím a hlavnou postavou hry.

Spôsob a štýl hry pripomínajúci legendárnu ságu Rayman naozaj má niečo do seba. Príjemná 2D grafika a striedajúce sa enviromentálne prvky pôsobia na pohľad v celku zaujímavo. Herné levely v hre Oddmar vás postavia do úlohy nebojácneho vikinga, ktorý musí na ceste za víťazstvom čeliť rôznym prekážkam v podobe jedovatých rastlín, priepastí a pohyblivých predmetov. Medzi misiami sa čo to naučíte aj o spomínanej postave a o príbehu, ktorý je vyrozprávaný v krátkych scénických vsuvkách.

Podobnosť so spomínanou klasikou Rayman je viac než viditeľná. Spôsob zneškodňovania nepriateľov a celkový pohyb herným poľom naozaj v niektorých situáciách pripomína protagonistu ikonickej ságy. No narozdiel od ušatého hrdinu, hra Oddman nedisponuje funkciou auto-run. Pre niektorých to môže byť plusom, no nájdu sa aj kritici, ktorí sú pri podobných tituloch zvyknutí na automatický pohyb postavy. Napriek absencii tohoto prvku je ovládanie hry veľmi vyvážené a inštinktívne.

Panorámy nachádzajúce sa na pozadí a v podstate aj celé grafické spracovanie hry vytvára relaxačnú atmosféru. Vítaným bonusom je aj mierny strategický nádych, ktorým hra disponuje. Počas preskakovania a uhýbania sa nepriateľom, či nebezpečným predmetom si budete musieť dva krát rozmyslieť, kedy zareagovať.

  • Hra Oddman z dielne Mobge ltd je ododnes dostupná v obchode App Store.

[appbox appstore id1247397901]

Oddmar

Dnes nejčtenější

.