Zavřít reklamu

Odpoledne jsme vás informovali o velmi zajímavém objevu francouzského portálu, kterému se podařilo ve WebKitu, čili jakémsi motoru například pro Safari na macOS a iOS, objevit zmínky o testování chystaného systému iOS 12 na stařičkém iPhonu 5s, který by však podle dosavadních zvyklostí a aktualizačních pravidel Applu již nový systém dostat neměl. WebKit však skrývá mnohem více. 

Kolegům z amerického portálu 9to5mac se podařilo při prohledávání této “studnice tajemství” objevit pár zajímavých řádků, které naznačují, že bychom se mohli u systému macOS 10.14 dočkat tmavého režimu nebo chcete-li Dark Modu. Kód je podle redaktorů navržen tak, aby inteligentně vykresloval okna a přizpůsoboval je určitým barvám. To by v praxi znamenalo zkrátka to, že by se světlé barvy změnily na tmavé.

Dark Mode není pro macOS nic nového

Zajímavé je, že Dark Mode už v macOS svým způsobem existuje. Přebarvit si totiž bez problémů můžete horní stavový řádek z šedé barvy na černou. V porovnání s přebarveným Safari, které by se ze světlé barvy změnilo na tmavé, či s okny složek, kterým by též tmavá barva slušela, je však černá horní lišta opravdu miniaturní designový prvek.

Těžko v tuto chvíli říci, zda Apple chystá u nových systémů pomyslnou revoluci a kýžený Dark Mode do nich konečně přidá. Z kódů iOS 12 však přidání tohoto režimu alespoň podle zahraničních portálů nic nenapovídá. Že by se tedy odhodlal pouze k přebarvení svého počítačového systému? Uvidíme.

dark-mac

Dnes nejčtenější

.