Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se produkty od Applu ve světě rok co rok prodávají opravdu velmi dobře a i díky tomu tak hodnota jablečné společnosti stále stoupá. Hlavními tahouny pak byly jablečné telefony, které zaznamenávaly v posledních letech solidní meziroční nárůst v prodejích. Podle analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities však čeká Apple lehký útlum a tak strmý meziroční nárůst, na který byl doposud u iPhonů zvyklý, letos nezažije. Mrzet ho to však naštěstí vůbec nemusí. Skvělý prodejní nárůst totiž zažije jeho další důležitý produkt.

Podle čerstvé zprávy, kterou Kuo vytvořil pro portál StreetInsider, letos zažijí strmý nárůst prodejů notebooky od Applu. Analytik je přesvědčen o tom, že by mohly jejich prodeje v roce 2018 poposkočit o velmi solidních 13 až 16 %, díky čemuž by tak Apple získal větší podíl na trhu. Co se týče iPadů, tedy dalšího důležitého produktu Applu, ty si užijí meziroční prodejní nárůst zhruba o 7 až 10 %. Prodeje iPhonů pak vzrostou “pouze” o zhruba 4 až 6 %. Velmi zajímavý prodejní růst by měly zažít i Apple Watch, o kterých se však Kuo ve své zprávě nezmiňuje. Jelikož jsou ale chytré hodinky od Applu celosvětovým fenoménem a trhu s nositelnou elektronikou vládnou, dá se očekávat, že i jejich prodeje obrovsky porostou.

MacBook Pro:

Nové MacBooky rozpumpují prodeje

Hlavní příčina zvýšených prodejů MacBooků je poměrně jasná – letošní novinky. Apple by měl totiž letos představit opravdu zajímavé modely, o které by měl být mezi zákazníky velmi slušný zájem. Podle dostupných informací bychom se totiž měli dočkat buď zlevněného MacBooku Air či jeho nástupce s Retina displejem, který by měl být zhruba za cenu nynějšího Airu. Tyto modely by tak mohly prodejnost notebooků velmi solidně rozpumpovat. Ani MacBooky Pro a 12” MacBooky však nepřijdou zkrátka a nějakého upgradu se nejspíše dočkají. Žádné zásadní novinky by však představit neměly. Přesto o ně ale zájem samozřejmě bude. Velký zájem bude podle Kua hlavně o MacBooky Pro s Touch Barem, což je pro Apple skvělá zpráva. Tyto notebooky jsou totiž samozřejmě v porovnání s těmi bez Touch Baru citelně dražší.

Letošní rok by měl být tedy pro Apple opět velmi úspěšný, protože se mu v něm podaří přepsat několik mezníků. Jedním z těch nejzajímavějších pak bude překonání tržní hodnoty jednoho bilionu dolarů, k čemuž Apple pomalu ale jistě míří.

macbook-pro-fb

Dnes nejčtenější

.