Zavřít reklamu

Spekulace o tom, zda-li jsou pro čtení lepší knížky nebo moderní zařízení, jsou nekonečné. E-booky jsou v dnešní době už standardem a knihy, bohužel, podle mého názoru pomalu začínají vymírat. I přesto se ale najdou jedinci, kteří raději sáhnou po voňavé knížce. Papír je prostě papír, a ten, alespoň prozatím, nějaká elektronická čtečka či smartphone, nenahradí. Pokud patříte mezi uživatele, kteří každý den pracují s PDF soubory, jste tady správně. Dnes vám totiž v recenzi na program PDFelement ukážu revoluci v používání PDF souborů na iPhonech a iPadech. A pokud patříte mezi jedince, kteří raději sáhnou po fyzické knize, i přesto byste dle mého názoru měli PDFelement znát, protože nikdy nevíte, kdy se vám šikovný prográmek na úpravu a čtení PDF souborů bude na vaše zařízení hodit.

Proč zrovna PDFelement?

Na první pohled vypadá PDFelement jako každá další obyčejná aplikace, která umí přečíst PDF soubory. Není to ale tak, právě že naopak. PDFelement nejen že umí otevřít jakýkoliv PDF soubor, umí ho dokonce i různě upravovat. A to tak, aby vám to co nejlépe vyhovovalo. Dle mého názoru není důležité, jak moc velkou má program reklamu – jednoduše – pokud je program dobrý, reklamu nepotřebuje a mezi uživateli se rozkřikne sám. A přesně tohle platí i v podobě aplikace PDFelement, která je pro vaše iOS zařízení, nebojím se říct, povinností. Aplikace sama o sobě má velice jednoduché a intuitivní uživatelské prostředí – tudíž se s ní pracuje naprosto bez problémů. Pod pokličkou jednoduchosti se ale skrývá velice užitečný program s mnohými možnostmi, o kterých se vám snad ani na operačním systému iOS nemohlo zdát. PDFelement dokáže soubory nejen číst, ale i upravovat, komentovat, přidávat k nim poznámky a co je jedna z nejlepších funkcí – dokáže z jakéhokoliv dokumentu, který pomocí fotoaparátu do aplikace neskenujete, udělat PDF soubor. Dejme tomu, že máte k dispozici nějaký text, který potřebujete rychle převést do PDF a nemáte čas jej opisovat – sáhnete po PDFelementu, naskenujete a uložíte. Jak jednoduché. Pojďme se společně nejen na tyto funkce trochu podrobněji podívat, abyste věděli, na co se můžete s PDFelementem těšit.

Rychlost, svižnost, jednoduchost – PDFelement

Mnoho lidí dává přednost fyzické knize hlavně kvůli tomu, že mají se čtečkami e-knih problém s rychlostí zařízení. Elektronické čtečky jsou ve většině případů pomalé a jednoduše se nechovají tak, jak byste od nich očekávali. V případě, že se chcete přesunout na určitou stránku, knihu vezmete a ihned se ocitnete na stránce, na které chcete. V podobě elektronických čteček tohle tak rychlé bohužel není. Všechny tyto nedostatky elektronických čteček řeší právě PDFelement – rychlost a svižnost jdou v tomto případě ruku v ruce a nemusíte se bát, že by se aplikace nějakým způsobem sekala a nebo jí něco trvalo – to ani náhodou, právě že naopak. Vše je neuvěřitelně rychlé a vše funguje tak, jak má.

Široký výběr nástrojů pro úpravu

PDFelement nabízí opravdu široký výběr nástrojů, pomocí kterých můžete určité PDF soubory upravovat. Chcete si text například zvýraznit, podtrhnout, ztučnit, zvětšit a nebo zmenšit? PDFelement všechno tohle zvládá na výbornou. A samozřejmě – nejen to. Ve hře je dalších nespočet funkcí, jak PDF soubor upravit a modifikovat. Chcete si určité slovo zakroužkovat, vybarvit a nebo pomocí šipky na něco upozornit? Nic vám v tom nebrání. Je jen na vás, jakým způsobem si budete chtít PDF soubor upravit – vše je vytvořeno tak, aby to pro uživatele bylo co nejjednodušší a aby vždy našel to, co doopravdy hledá a chce.

pdf_element_recenze (1)

 

Razítka a podpisy? Bez problému.

Potřebujete si vytvořit razítko a něco orazit? I v tomhle není žádný problém. PDFelement nabízí nespočet vzorů razítek – budete tak schopni si jednoduše orazit doopravdy to, co chcete a hlavně – jak chcete. Mezi další skvělou funkci patří podpis. V dnešní uspěchané době, kdy je všechno elektronické a na nic se nesmí čekat déle než několik hodin, je elektronický podpis veliké ulehčení. Nikam nemusíte chodit – otevřete PDF soubor v PDFelementu, zvolíte podepsání a pomocí elektronického podpisu podepíšete vše, co chcete. Pak už jen stačí si soubor v jednom z formátů, které vám PDFelement dá na výběr, uložit a zaslat na určitý e-mail. Jednoduché jako facka.

Upravování PDF souborů

PDF soubory můžete skrze PDFelement taktéž jednoduše upravovat bez toho, aniž byste je prvně museli převádět do .docx formátu Microsoft Office. PDF soubor do PDFelementu naimportujete, kliknete na tlačítko pro úpravu a ihned můžete začít s úpravami. Není třeba na nic čekat ani není třeba nic převádět, jelikož všechny tyto mezikroky udělá PDFelement za vás. A kdo z nás by chtěl dělat něco navíc, když to za něj může udělat program.

Vyfoťte fotku a převeďte ji do PDF

Jak už jsem zmínil v úvodu – jedna z nejlepších funkcí PDFelementu. Máte nějaký dokument, který s sebou nechcete nosit a raději byste dali přednost jeho elektronické podobě? Opět to PDFelementu nedělá žádný problém. Cokoliv chcete nosit s sebou v telefonu nebo tabletu jednoduše naskenujete a nosíte v něm. Žijeme přece ve 21. století, kdo by v dnešní době nosil hromady a hromady papírů, když všechny tyto papíry může mít uloženy v paměti zařízení? Myslím, že z mladší generace lidí, kteří tento článek čtou, už moc takových „oldschool“ lidí nenajdeme.

pdf_element_recenze (3)

Závěr

Myslím, že pokud hledáte aplikaci pro správu PDF souborů, máte po dočtení tohoto článku jasno – jedině PDFelement. PDFelement je dle mého názoru jeden z programů, který se stal jakýmsi „must-have“ programem. Jelikož osobně s PDF soubory pracuji velice často, PDFelement mi neskutečným způsobem ulehčil práci. Upravování materiálů – nejen do školy – se po používání PDFelementu stalo pomalu radostí a rozhodně bych už nesáhl po jiném programu. PDFelement je podle mě jednička, co se veškeré správy PDF souborů týče. Nejvíce se mi líbí možnost široké škály úprav, ať už jde o zvýraznění a nebo například o zakroužkování určité věty nebo slova. Vytvoření PDF souboru z fotky taky není funkce, která by byla na škodu. Určitě doporučuji, pokud vás tento článek alespoň trochu zaujal, abyste si PDFelement alespoň vyzkoušeli. Jeho jednoduchost a rychlost vás dle mého názoru určitě donutí zůstat.

  • PDF Element funguje skvěle také na desktopu, kde je k dispozici na Mac a PC přímo zde.
pdfelement_Fb2

Dnes nejčtenější

.