Zavřít reklamu

Server Voicebot.ai se v lednu dotázal 1 057 amerických občanů starších 18 let, jaká zařízení vlastní a zda mají zájem o inteligentní reproduktory. Před pár dny pak výzkumníci zveřejnili závěrečnou zprávu s výsledky. Ačkoliv v té době ještě neprodával HomePod, nicméně uživatelé se k němu vyjádřili, zda si ho chtějí či nechtějí koupit.

Zpráva uvádí, že majitelé iPhonů mají o 22 % vyšší pravděpodobnost, že si zakoupí inteligentní reproduktor, než uživatelé nejablečných telefonů. Zajímavé je i to, že je u majitelů iPhonů o 30 % menší pravděpodobnost, že budou vlastnit Google Home. Server Voicebot.ai totiž tvrdil, že někteří uživatelé budou vlastnit současně jak HomePod, tak i Amazon Echo. Zatímco HomePod bude sloužit jako luxusní zboží pro poslech hudby, Amazon Echo zase pro „utilitářské úkoly“. Na Google Home tak již zkrátka nezbude místo.

„Uživatelé iOS jsou atraktivními spotřebiteli a je mnohem pravděpodobnější, že budou mít inteligentní reproduktory celkově, ale mnohem méně pravděpodobné, že budou mít Google Home,“ uvádí Voicebot.ai.

Zpráva obsahuje řadu dalších zajímavých informací, například že asi 19,7 % dospělých ve Spojených státech používá inteligentní reproduktory, zatímco 47,3 milionů má přístup k jednomu z těchto zařízení. Znamená to tedy, že žijí v domě s inteligentním reproduktorem, ale nemusí být primárním vlastníkem.

Spousta zákazníků vlastní v průměru 1,8 inteligentních reproduktorů. Většinou je mají umístěné ve svém obývacím pokoji (45,9 % vlastníků) nebo v kuchyni (41,4 %). Amazon zůstává dominantním hráčem na trhu s 3,5krát větší instalací než Google. Daleko za nimi se pak krčí HomePod. Dá se však předpokládat, že se postupem času vedoucím chytrým reproduktorům přinejmenším přiblíží.

Uživatelé inteligentní reproduktory používají nejčastěji k zodpovězení otázek, puštění hudby a zjištění počasí. Inteligentní reproduktory jsou začleňovány do každodenního života spotřebitelů, přičemž 63 % z nich je používá denně a 77 % nejméně jednou týdně.

Z uživatelů, kteří nemají vlastní inteligentní reproduktor, 37,9 % uvedlo, že důvodem je, že nemají o reproduktor zájem, dalších 21,2 % uvedlo, že jim stačí funkce na smartphonu, 16 % uvedlo, že mají obavu o soukromí, 11,8 % řeklo, že reproduktory jsou příliš drahé a 4,2 % mají jiné důvody.

homepod fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.