Zavřít reklamu

Je to již nějaký pátek od doby, co byla planeta Pluto oficiálně vyřazena ze seznamu 9 planet Sluneční soustavy. Je zde však i mnoho lidí, kteří se Pluta jen tak vzdát nechtějí. Mezi ně patří i šestiletá Cara Lucy O’Connor z Irska, která lobbuje za návrat Pluta do sluneční soustavy, dokonce kvůli tomu kontaktovala i NASA.

„Myslím si, že Pluto by měl být znovu hlavní planetou jako Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran a Neptun, protože jsem viděla jedno video s názvem Let’s go meet the planets a Pluto byl na samotném konci,“ uvádí v dopise pro Národní úřad pro letectví a kosmonautiku. Možná byste čekali, že si dopis nikdo nepřečte a nebo jej prostě jen tak hodí za hlavu. Na dopis však reagoval samotný ředitele Planetary Science Division, James Green.

„Souhlasím s tebou, že Pluto je opravdu skvělé – ve skutečnosti, kdo by uvěřil, že Pluto má srdce?… Je to fascinující svět, který se neustále mění. Pro mě osobně to vůbec není o tom, zda Pluto je či není trpasličí planeta, ale o tom, že je Pluto fascinující místo, v jehož studiu musíme pokračovat,“ konstatoval Green.

1Pluto

Zdroj: Zive.cz

Více bleskovek

.