Zavřít reklamu

Jste stálými zákazníky jablečného obchodu s aplikacemi a necháváte v něm měsíčně i několik set korun? Pak vás následující řádky určitě potěší. Kalifornský gigant totiž včera rozeslal vývojářům aplikací z jeho App Storu e-mail, ve kterém je informuje o úpravách cen.

Apple přistoupil ke změně cen v App Storu hlavně kvůli změnám v daňovém systému některých zemí platícím od 1. ledna 2018, který teď daní prodeje aplikací jinak. Pokud se však obáváte toho, že nám naši poslanci zavařili a kvůli jejich rozhodnutí se při stahování aplikaci se kvůli nim plácneme o něco více přes kapsu, jste na omylu.

České ceny opět spadnou 

Jablečná společnost totiž ve svém e-mailu uvedla, že se ceny za aplikace a nákupy v aplikacích v České republice sníží. Ačkoliv se tento krok nedotkne předplatného aplikací, je pro mnohé z nás určitě vítanou změnou. To, jak výrazně ceny spadnou, však bohužel nevíme. Apple se totiž omezil pouze na již zmíněné oznámení, že ceny sníží.

Poměrně zajímavé je, že se podobného privilegia dočkají i uživatelé v Indii. Naopak zákaznici v Turecku, Nigérii, Bělorusku a Arménii si za nákupy aplikací něco málo připlatí. Těšit je může alespoň to, že se toto zvýšení opět netýká předplatného aplikací.

Pokud tedy nad nákupem nějaké aplikace z App Storu přemýšlíte, ještě chvíli počkejte. Změn bychom se měli dočkat již tento týden, takže je možné, že se cena o nějakou tu korunu sníží. Ostatně, podobného bonusu jsme se dočkali již před pár měsíci, kdy Apple změnil měnu z dolarů na koruny.

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.