Zavřít reklamu

Pokaždé, když některé z předních technologických společností představí svůj nový vlajkový model smartphonu, strhne se mezi malými převážně čínskými výrobci smartphonů závod o to, kdo jej napodobí dříve, věrohodněji či do něj dokáže napasovat zajímavější technologie. Ani iPhone X se svému napodobování nevyhnul.

Před nějakým časem jsme vám již jeden poměrně povedený klon nové “desítky” ukazovali. Čínští výrobci však se svým snažením nepřestávají a snaží se vyvíjet další a další modely, které by nenáročné uživatele, kteří se do designu iPhonu X zamilovali, uspokojili. Na trh tak uvedli nový Oukitel U18.

Pokud se na nový U18 zadíváte podrobněji, hned na první pohled je vám jasné, že prakticky jediným jeho pojítkem s iPhonem X je jeho displej se dvěma horními rohy nebo chcete-li výřezem. Marně byste u něj hledali například vystouplý duální fotoaparát na kraji telefonu či logo nakousnutého jablka na zádech. Ostatně, ani již zmíněný displej není dotažen k dokonalosti, jelikož jej zdobí na spodní straně telefonu tlustý černý rámeček.

Takto originální iPhone X vypadá:

Jen tak se vám nevybije

Abychom však jen nekritizovali, pojďme si představit i jeho kladné vlastnosti. Tou nejlepší je bezpochyby neuvěřitelně velká baterie, která má podle výrobce kapacitu 10 000 mAh, což je jen pro pořádek téměř čtyřikrát více než u originální předlohy. Telefon se dále pyšní 4 GB RAM paměti a 64 GB interní paměti, která by měla jít rozšířit o paměťové karty. Displej má rozlišení 1512 x 720 bodů a dosahuje 5,85”. Poměrně zajímavý je i poměr stran 21:9, díky čemuž je telefon poměrně tenký a tím pádem příjemný při držení. Pomyslnou kaňkou je však systém Android, který v telefonu běží.

Nový Oukitel U18 zatím sice nevstoupil do masové výroby, společnost ji však podle dostupných informací hodlá rozjet již do konce tohoto měsíce. Těžko tak v tuto chvíli říci, jak si telefon povede. Jelikož se však mnoho uživatelů zaměřuje primárně na design a ten je poměrně povedený a snadno zaměnitelný s drahým iPhonem X, dá se u méně movitých uživatelů zájem o telefon očekávat. Už teď je však jasné, že kvalit iPhonu nedosáhne ani zdaleka.

oukitel u18

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.