Zavřít reklamu

Bojíte se rádi? Pak jste určitě již někdy slyšeli o seriálu Akta X. Tento kultovní seriál se dočká v příštím roce již jedenácté série. Aby toho však nebylo málo, rozhodli se její tvůrci v rámci oslav 25 let od natáčení první série, které připadají právě na příští rok, vytvořit něco speciálního. Záhadné případy si proto neužijeme jen na obrazovkách televizí, ale i v mobilní hře určené pro iOS a Android.

Hra The X-Files: Deep State je jejími tvůrci popisována jako vyšetřovací hra, která je plná záhad a zápletek, nad kterými zůstává rozum stát. Celou hru prožijete v kůži speciálního agenta FBI, který bude vyšetřovat sérii zločinů, které se běžným případům naprosto vzpouzejí. Podle dostupných informací bude kladen důraz především na odhalování mazanou mysl a všímavost, díky které se krůček po krůčku doberete k rozřešení záhadného případu.

Mulder se vrací

Samotná hra se bude odehrávat někdy na jaře roku 2010, takže je možné, že se v ní setkáme s některými replikami ze seriálu, který v těchto měsících zrovna běžel. Hlavní dějová linka se však má točit kolem invaze mimozemšťanů a různých vládních spiknutí, která se budou snažit veškeré skutečnosti zamést pod koberec. A to nejlepší na konec – podle slov tvůrce se prý dočkáme i fanouškovsky oblíbených postav, mezi kterými najdeme jak Muldera, tak i Scullyovou.

Snad se tedy vývojářům hra na motivy tohoto kultovního seriálu povede a nevzejde z ní jen nehratelný paskvil, který se čas od času z her inspirovaných seriály stane. Osobně však věřím, že k tomu nedojde a chvíle napětí si opravdu na našich telefonech užijeme.

X-Files-return

Dnes nejčtenější

.