Zavřít reklamu

Před oficiálním zahájením prodeje iPhonu X mnohé uživatele v zahraničí zajímalo, jak bude fungovat Apple Pay bez tradičního Home Buttonu. Doposud se k ověřování plateb používalo Touch ID integrované do domovského tlačíka. Ukázalo se však, že autentizace prostřednictvím systému Face ID na iPhonu X je stejně jednoduchá a rychlá.

Server MacRumors ve svém videu ukazuje, jak Apple Pay na iPhonu X funguje v praxi. Přestože v České republice platební platforma prozatím nefunguje, české uživatele zajímá, na co se mají těšit. A možná nový způsob placení přijde do obchodu mnohem dříve, než si myslíme.

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že jeden z našich čtenářů napsal e-mail přímo samotnému Timu Cookovi, který mu překvapivě odpověděl. Apple Pay se podle slov CEO cupertinské společnosti dostane do České republiky velice brzy, a tak není od věci se pomalu se službou seznamovat.

Aby vůbec platební proces fungoval, je nezbytné do aplikace Wallet vložit kreditní či debetní kartu. Potom v obchodě s iPhonem X zaplatíte víceméně stejně jako s jiným iPhonem, jen namísto Touch ID použijete nový Face ID.

Před zaplacením stačí dvakrát stisknout boční tlačítko (takzvaný Side Button), kterým vyvoláte nabídku karet a ověření přes Face ID. Po ověření totožnosti se vám na displeji objeví výzva, abyste zařízení přiložili blíže ke čtečce karet.

Platbu dvojitým stisknutím bočního tlačítka je nezbytné povolit v nastavení. Pokud budete používat Apple Pay často, urychlí vám toto gesto celý proces platby. Pokud jste byli doposud zvyklí na Touch ID, tak chvíli potrvá, než si zvyknete na Face ID.

face id iphone x fb

Dnes nejčtenější

.