Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že jsou již nějaký ten pátek Apple Watch světovým fenoménem. Jejich funkce jsou totiž opravdu skvělé a ve spojení s iPhonem vám v mnoha chvílích velmi pomohou. Apple samozřejmě jejich úspěšné prodeje velmi těší, je však jasné, že usnout na vavřínech rozhodně nechce. Krom vylepšení samotných hodinek, které by mohly dostat například čip pro měření cukru v krvi či podobné vymoženosti, se podle posledních patentů zaměřil i na samotné řemínky, které by chtěl v následujících letech také o pár stupínků vylepšit.

Na patentovém úřadě se před nedávnem objevily velmi zajímavé patentové přihlášky, které budoucí řemínky pro Apple Watch nastiňují. Ač nynější provedení řemínků mnoho uživatelů miluje, je podle Applu řešeno trochu těžkopádně. Někteří uživatelé si navíc podle Applu správnou velikost o ohledem na umístění dírek pro zapnutí nemohou zvolit, protože je přesně mezi dvěma dírkami. Pokud jim pak nesedí pásky se zapínáním na suchý zip či podobně řešené, mají jednoduše smůlu. A právě toho by se chtěl Apple v budoucnu vyvarovat.

Nejde totiž jen o to, že jsou některé typy pásků uživatelům nepohodlné. Velký problém je i v tom, že nevhodně používaný pásek, který na ruce hodinky nedrží přesně tak, jak by měl, výrazně ovlivňuje například měření srdečních funkcí, což je u zařízení tohoto typu rozhodně škoda.

Řešení je blízko

S novými řemínky by však měly všechny tyto problémy opadnout. Apple totiž navrhuje systém uchycení, který je schopen automaticky rozměry řemínku upravit. Řešení, jak toho docílit, je přitom celá řada. Budoucí Apple řemínky by tak mohly obsahovat vložené stahovací dráty se schopností pamatovat si tvar, různé plynové měchýřky, které by délku řemínků redukovaly, či dokonce zcela nové uchycení uchycení k hodinkám, díky kterému by byly pásky ke kůži přitaženy daleko pevněji.

Některé pásky by pak mohly jít dokonce přizpůsobovat i skrze samotné Apple Watch, kterými byste si mohli zvolit například to, zda chcete mít pásky k ruce přitaženy volněji či pevněji.

Uvidíme, jak se celý tento projekt v budoucnu vyvine. Už teď je totiž více než jasné, že by byl rozhodně nákladný a stál by Apple mnoho úsilí. Navíc není nikde garantováno, že pokud by Apple přeci jen uspěl, lidé by si jeho nové pásky (které budou bezesporu drahé) kupovali. Nechme se tedy překvapit, třeba nás Apple uchvátí něčím úplně jiným a daleko jednodušším.

apple watch band fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.