Zavřít reklamu

Apple každoročně vylepšuje aplikaci Poznámky a tentokrát je jednou z hlavních aktualizací schopnost skenovat dokumenty přímo v aplikaci. Podívejte se na to, jak tato užitečná funkce funguje.

Apple ohledně skenování provedl velice pěknou práci. Aplikace Poznámky dokumenty skenuje bez problémů, rychle a snadně – zkratka funguje opravdu dobře. Samozřejmě zde funguje i synchronizace s vašimi ostatními Apple zařízeními.

Jak naskenovat dokument

Vytvoříme si novou poznámku. Zvolíme ikonu plus v kolečku. Nastavíme si dokument tak, aby byl pěkně osvětlený a poté jej vyfotíme. Zobrazí se nám možnost plochy, kterou budeme chtít uložit – posunutím rohů můžeme upravit. Až bude hotovo, můžete pokračovat v dalším skenování. Pokud chcete sken ukončit, stačí kliknout na Uložit.

Tato funkce funguje jednoduše opravdu dobře pro jakýkoliv dokument. Nejvíce se ale může hodit pro velké dokumenty, které se špatně skenují klasickým skenerem.

Naskenovaný dokument poté můžeme dále jednoduchým způsobem upravit tak, že na něj kliknete a v dolní části uprostřed obrazovky tapnete na 3 kuličky.

Pokud kliknete na volbu sdílení, budete je moct uložit jako PDF, Vytisknout, Kopírovat a upravit pomocí Anotací. Samozřejmě je můžete sdílet do ostatních aplikací, jako jsou Zprávy, Messenger nebo WhatsApp.

Pokud vás tento článek zaujal, mohlo by vás také zajímat, jak na kalkulačce smazat jen poslední číslo místo celého výsledku.

sken-facebook

Dnes nejčtenější

.