Zavřít reklamu

Společnost s logem nakousnutého jablka na dnešní Apple Keynote představila nové iPhony 8, 8 Plus a X, které jsou vybavené bezdrátovým nabíjením Qi. Při této příležitosti Apple oznámila nové nabíjecí příslušenství nazvané AirPower.

AirPower vypadá jako jednoduchá oválná nabíjecí rohožka. Funguje s již zmíněnými novými iPhony, s Apple Watch Series 3 a také s novým pouzdrem pro AirPods, které bylo zmíněno velice okrajově.

airpower-800x448

Nové pouzdro pro nabíjení AirPods je téměř totožné s aktuálním pouzdrem. Avšak nová krabička disponuje kontrolní diodou, která je umístěna na vnější straně těla a samozřejmě schopností bezdrátově sluchátka nabíjet.

Kromě možnosti nabíjet pomocí AirPoweru zařízení společnosti Apple budete také moct nabíjet všechny zařízení založené na standartu Qi. Apple nyní spolupracuje se společnostmi, jako je Mophie a Belkin, aby vytvořili příslušenství specifické pro iPhone. Každopádně, všechny ostatní nabíječky Qi standartu by měly na nových iPhonech fungovat tak, jako to Apple ukázal. Například v restauracích či autech.

Podle společnosti Apple nabízí AirPower úplně novou cestu bezdrátového nabíjení, které dokáže nabíjet více zařízení současně, a proto nebude okamžitě k dispozici.

Apple plánuje AirPower dodávat v roce 2018, ale konkrétní datum jsme se nedozvěděli. Ceny jsou v tuto chvíli také jednou velkou neznámou.

airpower_facebook2

Dnes nejčtenější

.