Zavřít reklamu

Současným trendem v technologickém průmyslu je rozšířená realita, kterou se zabývají dokonce i velikáni jako Apple a Google. Zjevně pod pokličkou něco skrývá i americký startup společnosti Magic Leap, jehož hodnota se vyšplhala až na 4,5 miliardy dolarů. V patentové přihlášce, která byla původně podaná v roce 2015, se objevila řada nových výkresů znázorňující inteligentní brýle.

„Tyto brýle nejsou původním produktem Magic Leap,“ říká Julia Gaynorová, mluvčí Magic Leap. „Jak určitě víte, podávám spoustu patentů, u nichž dlouho trvá, než se schválí, takže to, co jste našli, není náš produkt.“

Důvěryhodné zdroje však prozradily, že brýle uvedené v patentu se nápadně podobají produktu Magic Leap, který je ve skutečnosti větší a objemnější. Jedna osoba už v minulosti viděla schéma toho, na čem startup pracuje, a uvedla, že jeho brýle mají v každé nožičce jednu kameru, nikoliv dvě, jak je znázorněno v patentu.

Investoři, jimž se na jaře dostalo pod ruky demo od Magic Leapu, uvedli, že brýle, které zkoušeli, byly menší než moderní VR headsety a větší než brýle od ostatních výrobců, jako například brýle Spectacles od Snapchatu. Popsali je spíše jako plavecké brýle s o něco většími sklíčky. Magic Leap je jeden z lídrů v oblasti rozšířené reality. Využívá pokročilé počítače a kamery k integraci grafiky do reálného světa.

Technologičtí giganti, mezi nimiž je Apple i Google, nedávno vydali software, díky němuž si rozšířenou realitu užijí i uživatelé telefonů. Magic Leap se však odmítl vyjádřit, zda podpoří ARcore od Googlu, který představil svou platformu v úterý. Americký startup získal od investorů Google, Alibaba a KPBC 1,4 miliardy dolarů.

magic leap fb

Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.