Zavřít reklamu

Po optimistickém vyhlášení finančních výsledků společnosti Apple přichází další dobrá zpráva: prodeji chytrých hodinek Apple Watch se skutečně daří. Podle nejnovější zprávy společnosti Strategy Analytics Apple dodal za druhý kvartál letošního roku 2,8 milionů kusů těchto hodinek.

Znamená to mimo jiné, že Apple Watch nyní tvoří 13% podíl na celosvětovém trhu s nositelnou elektronikou. Pokud tato čísla srovnáme s údaji za druhý kvartál uplynulého roku, můžeme vidět, že dodávky Apple Watch narostly až o 56% a podíl tohoto zařízení na trhu vzrostl ve druhém kvartále roku 2017 o 5%.

 

Leadrem na trhu s nositelnou elektronikou se letos stala společnost Xiaomi, která z vrcholu žebříčku srazila loňského vítěze Fitbit. Zatímco dodávky nositelné elektroniky společnosti Xiaomi vzrostly na 3,7 milionu kusů, dodávky náramků Fitbit poklesly z 5,7 milionů na 3,4 milionů kusů. Tím klesl jeho podíl na trhu z 28,5% na 15,7%, zatímco podíl nositelné elektroniky značky Xiaomi na trhu vzrostl z 15% na 17,1%.

Zásluhu na top pozici společnosti Xiaomi má její Mi Band 2. Tento fitness tracker se v Číně prodává za cenu zhruba 25 dolarů a nabízí sledování kroků i chůze, počítání kalorií a další funkce. Pochopitelně nemůže nabídnout stejný počet funkcí, jako Apple Watch, stále je to však v kombinaci s cenou dost na to, aby se výborně prodával.

Ve zbývajících dvou kvartálech letošního roku by mohla společnost Apple zaznamenat další nárůst v dodávkách Apple Watch, pokud spolu s iPhonem 8 vydá letos také Apple Watch Series 3. Loňské vydání Apple Watch Series 2 mělo za následek rekordní počet dodávek těchto chytrých hodinek.

Apple Watch FB 4

 

Dnes nejčtenější

.