Zavřít reklamu

Technologie výrazně zasahují do zdravotnictví, a tak je jen otázka času, kdy budou všem lidem na planetě implantovány čipy pod kůži, na kterých budou uloženy veškeré informace o zdravotním stavu. A výrobci zdravotnických potřeb vyrábí nástroje, které pomáhají hendikepovaným lidem přenést se přes jejich postižení.

Apple začal spolupracovat se společnostmi, které se zabývají vývojem kochleárních implantátů, a vytvořil protokoly pro přímé připojení implantátů na iPhone.

Kochleární implantát ve vnitřním uchu stimuluje nervy a nahrazuje funkci kochley. Doposud se dal implantát připojit k telefonu prostřednictvím externího zařízení, tedy prostřednictvím nějakého prostředníka. Cupertinská společnost začala spolupracovat s výrobci těchto zařízení a vyvinula protokol, díky kterému může vyloučit prostředníka, a tak by implantáty mohly být napojeny přímo na iPhone.

Pro sluchově postižené jedince je to skvělá zpráva, protože se jim bude zvuk z jejich iPhonu přenášet přímo do zvukového procesoru kochleárního implantátu. Společnost Cochlear Limited se pochlubila tím, že její produkt Nucleus 7 je prvním produktem s touto novou technologií, kterou minulý měsíc schválila FDA.

„Nucleus 7 Sound Processor je první zvukový procesor, díky kterému může být kochleární implantát napojen přímo na iPhone. Zároveň je to nejmenší a nejlehčí zvukový procesor pro kochleární implantát, který je na trhu dostupný.“

Sluchově postižení mohou díky napojení implantátu na iPhone telefonovat, poslouchat hudbu, sledovat videa se zvukem a volat přes FaceTime.

Pokud chce nějaká společnost napojit své zařízení přímo na iPhone, většinou si Apple za to účtuje licenční poplatky. Agentura Reuters však prozradila, že v tomto případě kalifornský gigant nepožaduje placení žádných poplatků.

nucleus7sound-1500076176653-9-hr

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.