Zavřít reklamu

Nebaví vás v televizi sledování dlouhých pořadů, které jsou navíc proloženy milionem reklam? S tím by mohl být brzy konec. Respektive nemohl, vznikla by jen nová alternativa, která by vám mohla v tomto ohledu hodně rozvázat ruce. Spoluzakladatel společnosti DreamWorks totiž chystá ambiciózní projekt, který by přesně tuto možnost nabízel.

Jak už asi všichni alespoň částečně tušíte, jednalo by se o jakousi televizní síť vysílající krátké balíčky pořadů. Cílovou skupinou by byli uživatelé ve věku 18 až 34 let. Právě ti se totiž na televizi kvůli neustálému shonu a mnohdy i špatnému obsahu tolik nedívají. Nový projekt by je však měl k obrazovkám znovu přilákat. Nabídka rychlopořadů by totiž měla být opravdu pestrá, zábavná a hlavně velmi časově nenáročná. Mělo by se jednat hlavně o různá zábavná talk show, sitkomy či zprávy. To vše samozřejmě navíc bez veškerých reklam.

Konečně bez reklam?

Finance pro chod „Nové televize“, jak všichni nový projekt zatím nazývají, by měly pokrýt různé produkty a značky objevující se právě v pořadech. Jistý druh reklamy to sice je, není však tak obtěžující jako ty klasické. Největší oříšek je však zatím v tom, kdo zafinancuje samotný start. Jeho cena je totiž odhadována na zhruba dvě miliardy dolarů, což si mnoho společností, které by měli o tuto službu zájem, nemohou dovolit.

Apple je však naštěstí jedním z těch, kdo takovou sumu uvolnit může a dokonce je to i vcelku pravděpodobné. Jablečná společnost se totiž snaží právě v tomto směru své portfolio služeb rozšířit a zajistit svým uživatelům maximální možný prožitek. Tim Cook už prý dokonce s hlavním iniciátorem projektu Jefferym Katzenbergem jednal, výsledky však známy bohužel nejsou. Nejspíš na ně však nebudeme čekat dlouho. Zájem o službu mají totiž i další společnosti a tak se dá předpokládat, že se projekt co nevidět rozběhne.

Velmi atraktivní formát vysílání

O tom, že je vysílací model, který začal nyní Katzenberg nabízet společnostem, velice atraktivní, svědčí i fakt, že se ho už nějakou dobu drží takové společnosti jako Snapchat nebo NBC. Ty ve svých aplikacích podobnou službu nabízí a sklízí na ni vesměs pozitivní reakce. I Apple se však tomuto směru nebrání a svými pořady Carpool Karaoke a Planet of the Apps se snaží v tomto odvětví též vydobýt respekt.

 

Zda se Apple k podpoře tohoto projektu nakonec přeci jen rozhodne si netroufnu tvrdit. Určitě by to však velké množství jeho uživatelů přivítalo. Pokud by byly nové pořady alespoň na takové úrovni, jako je třeba již zmiňované Carpool Karaoke, měli bychom se určitě na co těšit.

Apple-nova-televize-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.