Zavřít reklamu

Určitě jste někdy navštívili zajímavou webovou stránku, kterou jste v průběhu plynoucí doby zavřeli a zapomněli její jméno. Po několika dnech či měsících jste se chtěli vrátit ale neúspěšně. Na počítačích se tato situace dá lehko vyřešit prozkoumáním historie hledání internetového prohlížeče. Ale věděli jste, že přesně takovou historii hledání je možné najít i na zařízeních jako iPhone a iPad?

Nelze říct, že je tato funkce přímo skrytá, avšak méně všímavému uživateli jistě mohla uniknout. Díky ní se můžete vrátit v hledání několik hodin, dní, měsíců i let zpátky. Časová historie závisí pouze na době, kdy jste ji naposledy promazali. Konkrétně více informací o mazání dat ze Safari jak pro iOS tak macOS se dozvíte v dřívějším článku. Níže si tedy ukážeme, kde v jablečných systémech nalézt historii prohlížení a jak ji také celou prohledat.

Jak najít a prohledat historii

  1. Samozřejmě nejprve otevřete aplikaci Safari.
  2. Dále klikněte na ikonu záložek. Ikona se nachází na spodu okna prohlížeče a vypadá jako otevřená kniha.
  3. Nyní v horní části okna klikněte na další ikonu záložek vypadající jako otevřená kniha.
  4. Klikněte na Historie.
  5. Najděte požadovanou stránku a otevřete ji klepnutím na příslušný odkaz.
  • Po vykonání 4. kroku můžete v okně historie přejet prstem ze shora dolu. Zobrazí se tak lišta hledání. Díky ní můžete nalézt časově vzdálenější odkazy.

Jak promazat historii prohlížení přímo v Safari

V úvodních odstavcích tohoto článku jste byli odkázáni na náš starší příspěvek, který se věnuje mazaní dat a historie z aplikace Safari. Neobsahuje však ještě jednu možnost mazání historie z nativního Apple prohlížeče.

Tohoto „nového“ postupu je možné dosáhnout po vykonání výše uvedených kroků 1-4. Jakmile se otevře okno s historií prohlížení, v pravém spodním rohu obrazovky naleznete tlačítko Smazat. Když na něj kliknete, zjistíte, že smazat historii můžete podle 4 různých kritérií – „všechnu, z dneška a včerejška, z dneška, z poslední hodiny“.

safari-history-fb-detektiv

Dnes nejčtenější

.