Zavřít reklamu

Už dříve se objevily zprávy o tom, že Apple plánuje pro své Apple Watch micro-LED displeje. Už dochází ke zkušební výrobě, přičemž zprávy z Nikkei tvrdí, že Apple plánuje zavést micro-LED do svých produktů už příští rok.

Ve zprávě se uvádí, že Apple doufá, že se v produkci micro-LED stane špičkou. Apple aktuálně spoléhá na Samsung, který bude dodávat OLED displeje pro nadcházející iPhone 8. V budoucnosti by si Apple mohl displeje vyrábět úplně sám. Apple je podle zprávy jedinou společností, která zavádí technologii micro-LED, ačkoliv je vysoce nákladová.

Jak se dalo očekávat, je stále nepravděpodobné, že se micro-LED objeví v dohledné době u chytrých telefonů, a to kvůli výrobním problémům. Ovšem na Apple Watch by se mohl micro-LED displej objevit už v příštím roce.

„Apple pracuje velice tvrdě na technologii micro-LED. Firma by mohla použít novou technologii displejů už v příštím roce. V tomto okamžiku Apple je jediná společnost, která je schopna použít micro-LED, což je technologie, která je stále v rané fázi vývoje.“

Téměř před rokem bylo uvedeno, že Apple Watch by mohly přejít na micro-LED. V současné době Apple Watch mají OLED displeje. Apple v roce 2014 v tichosti koupil společnost LuxVue, která se specializuje na vývoj micro-LED.

Pro neznalé, micro-LED je v podstatě mikroskopická verze běžných LED polí, která tvoří každý pixel. Tato technologie je prý i jasnější a energeticky úspornější než OLED technologie, která bude použita u iPhonu 8.

Apple Watch NikeLab FB

Dnes nejčtenější

.