Zavřít reklamu

V březnu jsme vás informovali o tom, že Apple používá pro kalibraci a opravy iPhonů speciální kalibrační přístroj. Původně ho měly k dispozici pouze Apple Story v USA, ale nyní se dostává i do autorizovaných servisů a opraven iPhonů, a tak zákazníci budou mít telefon opravený mnohem rychleji.

ComputerCare, opravna v Santa Clara v Kalifornii, dnes oznámila, že byl vybrána jako jeden z pouhých tří autorizovaných servisů Applu v USA, který se podílí na novém pilotním programu. V rámci tohoto programu, díky němuž budou opravy a kalibrace rychlejší, ComputerCare se dvěma dalšími, doposud nejmenovanými, opravnami obdržely speciální a proprietární kalibrační přístroj od Applu, který zajistí, že opravy iPhonů budou korespondovat se specifikacemi společnosti Apple a bezpečnostními požadavky na funkce, jako jsou Touch ID a Multi-Touch.

ComputerCare řekl, že kalibrační zařízení je kompatibilní s iPhonem 6s a novějšími modely, přičemž kalibrace trvá přibližně čtvrt hodiny. Kalibrační přístroj dokáže při opravě displeje spárovat nové Touch ID se starým zařízením. Přístroj je totiž napojen na iMac, který spojuje iPhone s vnitřním serverem Applu, tudíž je možné senzor kalibrovat. Doposud toto nezávislé opravny provádět nemohly, ale už i ony mohou opravit rozbitý displej s novým Touch ID z původního displeje.

S kalibračním strojem je proces opravy urychlen, protože opravna už nemusí posílat opravené zařízení do Applu k závěrečnému testování a kalibraci. Doposud musel servis zasílat produkty do Applu, který provedl závěrečné testování a kalibraci, než opravený přístroj přišel opět do rukou zákazníka. S kalibračním strojem je možné tento krok v procesu přeskočit, a tak zkrátit dobu zpracování, jak podotkla Georgia Rittenberg, prezidentka ComputerCare.

Apple používá kalibrační stroje v zadních částech Apple Storů, a tak zaměstnanci mohou provést opravu iPhonu ještě v ten den, kdy ho zákazníci přinesou do prodejny. Ale ne všichni mají v blízkosti Apple Store, a tak se cupertinská společnost rozhodla poskytnout kalibrační stroj i do autorizovaných servisů třetích stran, což je výhodné.

Pokud bude pilotní program úspěšný, Apple pravděpodobně poskytne svůj přístroj i dalším servisům.

iphone pristroj fb

Dnes nejčtenější

.