Zavřít reklamu

Zakladatel a generální ředitel čínské technologické společnosti LeEco, která vyrábí vše od chytrých telefonů po chytré televize, odstupuje ze své pozice generálního ředitele. Proč byste měli znát muže jménem Jia Yueting? Pokud se vrátíme do roku 2015, tento generální ředitel se musel veřejně omluvit cupertinské společnosti poté, co společnost LeEco vydala reklamu přirovnávající Apple k Hitlerovi. Právě logo Applu se objevilo na červeném náramku Hitlera namísto hákového kříže. Jia Yueting na obrázku přirovnal uzavřený ekosystém Applu k nacismu.

V současné době je Apple první společností v historii, která má hodnotu 800 miliard dolarů a má nakročeno k tomu, aby se stala bilionovou firmou. Zatímco společnost LeEco se dostala na americkém trhu do problémů, a tak se snaží rozprodat svůj majetek v Silicon Valley a získat nějaké peníze. Dokonce sníží pracovní místa ve Spojených státech o třetinu. Dále společnost začala se zásadní restrukturalizací, a to po obdržení potřebné investice ve výši 2,2 miliardy dolarů od developera Sunac China Holdings.

Z pozice CEO odchází Jia Yueting, na jehož místo nastoupí Liang Jun, který pracoval na výkonné pozici ve společnosti Lenovo. Dále z osobních důvodů rezignuje finanční ředitel Yang Lijie.

„Je mi hluboce líto, že jsem zveřejnil kreslenou reklamu na Weibo. Když jsem se na to podíval nazpět, byla to velká chyba, a tak jsem reklamu odstranil. Byl to necitlivý a špatný pokus,“ vyjádřil se tehdy k situaci Jia Yueting. „Přijměte, prosím, moji upřímnou omluvu a děkuji za pozornost a porozumění.“

apple reklama fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.