Zavřít reklamu

Apple podle nejnovějších informací zvyšuje produkci nového 10,5palcového iPadu Pro. Je tak velmi pravděpodobné, že tento nový iPad Pro bude představen během následujících několika měsíců. Tato informace pochází od dodavatelů z Tchaj-wanu. O 10,5palcovém iPadu Pro se spekuluje už delší dobu. Podle analytiků z KGI bychom se nového modelu měli dočkat už za pár týdnu na WWDC.

Stránka DigiTimes sdělila, že se v červnu očekává nárůst dodávek 10,5palcového iPadu Pro na 600 000 kusů. V současné době se údajně jedná o 500 000 kusů. Pozorovatel trhu uvedl, že celkově dodávky za tento rok dosáhnou 5 milionů kusů.

I když si mnoho analytiků myslí, že k odhalení dojde během WWDC v červnu, jsou i tací, kteří věří, že se iPadu s novou úhlopříčkou dočkáme až v říjnu. Důvod je jednoduchý. Apple nebude chtít vyzradit design iPhonu 8, který by mohl v září přinést bezrámečkový OLED displej.

Dnešní zpráva od DigiTimes také nastiňuje upgrade 12,9palcového iPadu Pro. Někteří pozorovatelé trhu v červnu očekávají spuštění masové produkce.

Koncepty bezrámečkového iPadu Pro:

Dřívější zprávy naznačovaly, že výrobní partneři Applu začali již v březnu s omezenou produkcí nového iPadu s novou úhlopříčkou (10,5″). Jednu chvíli se dokonce spekulovalo o představení nového zařízení v dubnu, nakonec k tomu ale nedošlo.

Od 10,5palcového iPadu Pro se očekává podobná velikost, kterou má současný 9,7palcový model. Díky užším rámečkům ale může povyrůst displej na 10,5 palce. Podle analytiků Apple doufá, že zařízení bude znamenat oživení trhu s tablety, jelikož prodej iPadů klesá již 13 čtvrtletí po sobě. Spotřebitelé nevidí příliš mnoho důvod k upgradu na novější model.

I navzdory uvedení nových iPadů, analytici očekávají pokles prodejů oproti minulému roku. Celosvětové dodávky tabletů čítaly v prvním čtvrtletí zhruba 8,74 milionu kusů. Zpráva uvádí, že po vydání iPadu Pro 10,5″ by dodávky mohly vzrůst na 8,9 milionů kusů za čtvrtletí.

10-5-Inch-Apple-iPad-Concept FB

 

Dnes nejčtenější

.