Zavřít reklamu

Microsoft dnes hostil velmi důležitou konferenci s názvem Build 2017. Během ní se řešila především podoba současného operačního Windows 10, zejména pak co jej čeká ve velkém podzimním updatu. Jak se ukázalo, tzv. Windows 10 Fall Creators Update přinese mnoho zajímavých novinek především pro uživatele zařízení s operačním systémem Android a iOS. Microsoft se v některých řešeních inspiroval u Applu a do svého systému tak přinese populární prvky, které můžeme znát právě z macOS.

Nový update Windows 10 přinese hlubší integraci s iOS/Android telefony a tablety. Pomocí programu Microsoft Graft bude nově možné propojit počítač právě s mobilním telefonem či tabletem a navazovat tak na práci, kterou máte rozdělanou na svém mobilním zařízení. Celý systém by měl fungovat podobně jako Continuity na macOS. Uživatelé budou moci zahájit práci na počítači a následně se s ní přesunout na své mobilní zařízení (pokud bude podporovat výchozí programy).

Dále se v aktualizaci objeví clipboard, který bude využívat cloudového rozhraní a umožní kopírovat a vkládat napříč několika propojenými zařízeními. Další novinkou bude Timeline, díky které uvidíte poslední používané programy a aplikace napříč propojenými zařízeními. Lehkých změn se také dočká OneDrive, který bude nově ještě lépe odladěn pro funkčnost na mobilních zařízeních. Poslední zásadní novinkou bude Xamarin Live Player. Jedná se o program, který umožní práci na aplikacích pro iOS. Vývojáři tak nebudou nuceni používat počítače od Applu. S novou aktualizací se ve Windows Store objeví také iTunes.

Windows Mac Os X

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.