Zavřít reklamu

V rámci svého nejnovějšího kroku v marketingu sociálních médií společnost Apple nedávno vyzvala sledující svého twitterového účtu služby Apple Music ke zhlédnutí a sdílení individuálně vytvořených GIFů. GIFy jsou součástí exkluzivního obsahu, souvisejícího s chystaným dokumentem o Harrym Stylesovi.

Ve středečním tweetu společnost Apple zveřejnila animovaný GIF, převzatý ze snímku „Harry Styles: Behind the Album“. Jedná se o dokument, jehož vydání je exkluzivně naplánováno právě pro službu Apple Music. Premiéra snímku se odehraje 15. května. Ve sdělení, které GIF doprovázelo, společnost Apple poukázala na oficiální účet Apple Music na síti Giphy. Cupertinská společnost má v plánu používat tuto službu v budoucích kampaních.

Společnost Apple již v minulosti používala animované GIFy k propagaci svého obsahu. Jednalo se například o tweety v souvislosti se snímkem „The Voice“ z produkce NBC, účet v síti Giphy je však naprostou novinkou. Dosud se ale Apple spíše spoléhal na zveřejňování krátkých videí, hostovaných na jeho vlastních serverech a vložených do tweetů.

V tuto chvíli se na stránce Apple Music na síti Giphy nachází přes osmdesát GIFů, generovaných z původního a exkluzivního obsahu. Fanoušci zde mohou kromě animací z výše zmíněného dokumentu vidět například GIFy ze světového turné Taylor Swift, z hudebních videí Kendricka Lamara nebo reklam na Apple Music s Taylor Swift a Drakem v hlavních rolích.

Giphy, čím dál populárnější databáze animovaných GIFů, umožňuje uživatelům prohledávat, vytvářet a nahrávat obsah, který lze dále sdílet prostřednictvím messengerů a sociálních médií. GIFy jsou na stránce také rozdělené do nejrůznějších kategorií. Se sítí jsou spojené i některé iOS aplikace, umožňující majitelům iPhonů a iPadů sdílet a zasílat animované GIFy přímo z klávesnice jejich zařízení. Existuje i oddělená aplikace s názvem Giphy Stickers, která slouží k zasílání samolepek přes nativní aplikaci Zprávy.

Zdroj: AppleInsider

apple music fb

 

Dnes nejčtenější

.