Zavřít reklamu

Pokud jste si mysleli, že o návrat roku se postarala Nokia 3310, pak je to sice pravda, ale poté co Tamagotchi oznámilo svůj velký comeback, má Nokia silnou konkurenci. Pokud jste chodili v devadesátých letech do základní školy, pak minimálně devadesát procent vašich kamarádů buď mělo nebo chtělo Tamagotchi. Krmit, venčit, koupat a všelijak se starat o virtuální zvířátko na malém nepodsvíceném monochromatickém displeji byla zkrátka alfa a omega života všech desetiletých detí. 

Původně se mezi námi v té době desetiletými děti tradovalo, že jakmile postavička zemře, celá hra končí a to navždy. Naštěstí to nebyla pravda a hra se samozřejmě dala restartovat a začít znovu. Postupem času se objevilo několik verzí z nichž ty nejvyspělejší uměly komunikovat i mezi sebou navzájem, ovšem tyto verze přišly zhruba dva měsíce poté co původní Tamagotchi, tedy v době, kdy po této hračce již neštěkl ani pes a plynule jsme všichni přešli na Pogy.

tamagotchi-2

Tamagotchi se na světě objevilo v roce 1996 a za pouhé čtyři roky se podařilo prodat neuvěřitelných 80 milionů kusů a to je nutné podotknout, že například v ČR se během prvních měsíců tato hračka prodávala za šílených tisíc korun a až postupně cena klesala na stovky korun. Zkrátka na to co Tamagotchi umělo bylo extrémně předražené, přesto se skvěle prodávalo. Společnost Bandai nyní uvedla Tamagotchi znovu do prodeje s tím, že se jedná o zcela totožné zařízení, které se prodávalo v roce 1996. Tamagotchi má stále plastový obal, trojici tlačítek, šest původních postaviček, nízké rozlišení a monochromatický display bez podsvícení.

Zvířátka musíte venčit, krmit, uklízet po noch a brát je k veterináři. Samozřejmě si s nimi musíte také hrát. Nové Tamagotchi je k dispozici v šesti různých variantách, které se liší pouze ručně malovaným krytem. K dispozici je prozatím pouze na Japonské verzi Amazonu, odkud se však neposílá do ČR a SR. Cena této „novinky“ je 2000 jenů, tedy zhruba 500Kč a již brzo by mělo být dostupné opět po celém světě!

Dnes nejčtenější

.