Zavřít reklamu

Začátkem února se Amanda Bentz podělila o nemilou zkušenost s iPhonem 6 Plus, který během noci při nabíjení vybuchl. Dva měsíce poté se objevuje podobná událost, tentokrát ale na jiném místě a s jiným modelem. Jedna žena v čínské provincii Ťiang-su, která si přála vystupovat v médiích jako Yin, nechala nabíjet iPhone 7 u postele. A ten během nabíjení explodoval, ale žena zrovna naštěstí nebyla v místnosti.

„Vybila se mi baterie, a tak jsem si nechala mobil nabíjet na nočním stolku. Šla jsem se projit a jakmile jsem se vrátila domů, slyšela jsem výbuch. Pak mně došlo, že je to můj telefon.“

Z fotografie ohořelého těla iPhonu je patrné, že explodovala lithium-iontová polymerová baterie. Yin iPhone koupila údajně na „čerpací stanici“, kde jí personál tvrdil, že je iPhone legitimní a že s ním nebylo nijak manipulováno.

Apple prodal více než 1 miliardu iPhonů, přičemž k výbuchu některého z nich dojde opravdu jen vzácně. Určitě nehrozí nic podobného, jako tomu bylo u Samsungu Galaxy Note 7. Samsung musel kvůli častým explozím ukončit celosvětový prodej své vlajkové lodi. Ale toto u cupertinské společnosti rozhodně nehrozí, protože většinou je příčina výbuchu například v nekvalitní nabíječce, nikoliv v samotném iPhonu.

V únoru se také objevilo na Twitteru video, které zachycuje iPhone 7 Plus po údajném výbuchu. Jakmile video zveřejnila Brianna Olivas na Twitteru, stalo se okamžitě virální.

Apple varoval všechny zákazníky, že by měli používat pouze příslušenství, které má osvědčení Applu. Nicméně nabíječky jiných výrobců představují hrozbu, a tak může potom dojít k výbuchům. Apple také upozorňoval na padělané kabely a nabíječky, které se prodávají například na Amazonu. Dokonce koncem loňského roku podal na společnost Mobile Star žalobu s tvrzením, že téměř 90 procent z jeho příslušenství jsou padělky a představují pro uživatele nemalé riziko.

nintchdbpict000314067465-780x467

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.