Zavřít reklamu

Apple Watch má jednu takovou specifickou vlastnost. Při pohnutí zápěstím se vám rozsvítí displej s notifikacemi, nicméně za volantem může tato užitečná funkce odvádět pozornost. Ideálním řešením by bylo, kdyby se na Apple Watch automaticky aktivoval režim Divadlo, jakmile by iPhone zjistil, že se nacházíte v automobilu. Zdá se, že cupertinská společnost o něčem takovém přemýšlí.

Režim Divadlo je velice užitečný, protože ztlumí výstrahy a brání tomu, aby se displej rozsvěcoval při pohybu zápěstí. Ale tento režim musíte ručně aktivovat a deaktivovat.

Apple plánuje inteligentnější způsob, jak zabránit tomu, aby Apple Watch neodváděly řidičům pozornost během jízdy. V loňském roce na podzim získal totiž patent, který popisuje, že hodinky na základě detekce pohybu rozliší, zda jedete automobilem, a tak automaticky přestane zobrazovat upozornění. Apple dokonce plánuje, že systém sám rozliší, jaká upozornění jsou natolik důležitá, aby se řidiči na hodinkách zobrazila.

„Některá oznámení se nebudou uživateli během jízdy zobrazovat vůbec. Ale oznámení s vysokou prioritou, jako jsou tísňová volání, budou povolená. A oznámení s nízkou prioritou, jako jsou příchozí e-maily, budou potlačená,“ popisuje Apple. Uvidíme, jestli se už něčeho podobného dočkáme letos na podzim u budoucí verze watchOS.

Apple Watch FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.