Zavřít reklamu

Znatelným zlepšením u další generace iPadu Pro bude pravděpodobně vyšší obnovovací frekvence. Developer Steve Troughton-Smith odhalil tuto informaci v kódu poslední vývojářské verze iOS 10.3. Výchozí obnovovací frekvence u budoucího iPadu Pro by mohla být vyšší než současných 60 Hz. Nicméně přesnou hodnotu nevíme.

Ukázky 10,5″ iPadu:

Apple u stávajících iPadů nabízí obnovovací frekvenci obrazovky 60 Hz, což znamená, že displej je schopen zobrazit až 60 snímků za sekundu. Pro běžné činnosti na iPadu to naprosto stačí, ale pokud chcete hrát hry anebo používat Apple Pencil, vyšší obnovovací frekvenci přivítáte.

Bloomberg loni v srpnu oznámil, že Apple pracuje u svého dalšího iPadu na hlubší integraci stylusu. Operační systém iOS by tak měl nabídnout širší podporu pro Apple Pencil. „Apple umožní uživatelům psát si poznámky v různých aplikacích v rámci celého operačního systému včetně pošty, webového prohlížeče Safari a iMessage, čímž by se podobal Samsungu, který to nabízí u svých smartphonů řady Note,“ píše se ve zprávě.

Rychlejší zobrazovací technologie slouží k hladšímu zoomování a posouvání. Developer Steve Troughton-Smith procházel kód iOS 10.3 beta, ve kterém našel několik různých režimů zobrazení. Vývojáři si budou moci vybrat ze tří možností: 60 snímků za sekundu, 30 snímků za sekundu a default. Z toho vyplývá, že defaultní hodnota bude vyšší než 60 Hz.

Vypadá to, že vyšší obnovovací frekvence bude dalším krokem k lepším displejům iPadů. Předpokládá se, že přepracovaný 10,5palcový iPad Pro, který by měl světlo světa spatřit ještě letos, bude mít nový design a jeho velkou chloubou bude bude téměř bezrámečkový displej.

iPad Pro 2 concept FB

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.