Zavřít reklamu

Tim Cook vyrazil tento týden na turné po Číně, přičemž svou návštěvou poctil i startup OFO zabývající se bike-sharingem. OFO je startup ohodnocený na více než 1 miliardu dolarů, do něhož investovala i čínská verze Uberu a spojenec Applu Didi Chuxing.

Během návštěvy sídla pekingského startupu se CEO cupertinské společnosti sešel se CEO a dalšími spoluzakladateli společnosti OFO. Tim Cook dokonce absolvoval zkušební jízdu na jednom z jízdních kol, a potom se o záběry a zážitky z návštěvy podělil na svém oficiálním účtu na Weibo.

Čína je pro Apple velice důležitým trhem, ale nedaří se mu na něm příliš dobře. V této asijské zemi se jeho podíl snížil o 17 procent a meziroční propad činil 19 procent. Nicméně Tim Cook si dělá každý rok výlety do Číny za představiteli velkých podniků, aby tamnímu trhu lépe porozuměl a aby dokázal nastavit lepší strategii.

Hlava Applu včera také oslavila, že aplikace Swift Playground získala vedle dalších jazyků i podporu zjednodušené čínštiny. Během svého pobytu v Číně navštívil vývojáře čínské fitness aplikace Keep, protože je sám nadšenec do fitness. Pogratuloval CEO Wangu Ningovi a jeho týmu, že jejich aplikace dosáhla hranice 80 milionů stažení.

tim cook fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.