Zavřít reklamu

Pokud máte potíže s operačním systémem watchOS ve svých Apple Watch a přeinstalace standardní metodou nefungovala, byli jste nuceni navštívit Apple Store kvůli vyřešení tohoto problému. Běžný uživatel totiž může pouze smazat data a nastavení svých hodinek, ale není schopen přeinstalovat IPSW. Tomu by ale měl být konec díky novému produktu ze společnosti MFC. Produkt se jmenuje iBus a dokáže propojit váš počítač a Apple Watch skrze diagnostický port, který je ukrytý v samotném tělu hodinek.

iBus je rozdělen na dvě části – hlavní konektor, který se připojí k diagnostickému portu v hodinkách. Další konektor, tentokrát Lightning je ukrytý v těle iBusu a umožňuje kabelem propojit Apple Watch (respektive iBus) a počítač. Poté již stačí stáhnout speciální software a dělat s hodinkami téměř „vše“.

 

Ještě než budete z peněženek vytahovat kreditní karty a iBus objednávat, musím vás upozornit na jeho omezenou funkčnost. Samotní výrobci zařízení tvrdí, že iBus pracuje pouze s Apple Watch Series 1-  v případě, že vlastníte Apple Watch Series 2, budete si muset počkat na druhou generaci tohoto chytrého vynálezu. Co vše tedy iBus umožňuje? Asi nejzajímavější je možností je downgrade nebo upgrade firmwaru, možnost obnovit či opravit operační systém nebo možnost programování Glass Digitalizéru.

Cena zařízení je 90 dolarů, což je v přepočtu 2 300 korun. Mnoho z vás proto raději při nutnosti přeinstalace, navštíví autorizovaný servis. Na to, jak se celá sranda funguje se můžete podívat na videu níže.

https://www.youtube.com/watch?v=pNTVgxJdozM

ibus fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.