Zavřít reklamu

iOS 10 je tu s námi již téměř pět měsíců a od prvního dne jeho podíl neustále roste. Nejnovější data ukazují, že se aktuální iterace iOS nachází na téměř 80% všech mobilních Apple produktů. Jedná se tak o velmi slušnou hodnotu která pro jednou opět dokazuje, jak jsou systémové aktualizace na platformě Applu koherentní, například oproti totálně roztříštěné konkurenci ve formě operačního systému Android.

iOS 9 se momentálně nachází na 16% všech produktů a dřívější verze iOS jsou nainstalovány na zbývajících 5% produktů. Mezi těchto 5% budou patřit zejména starší zařízení, která již nesplňují hardwarové podmínky pro nejnovější verze operačních systémů (tedy první iPady, iPhone 3GS a spol.).

ios-10-adoption-february-20

Pokud bychom měli porovnat rychlost adaptace iOS 10 a iOS 9, nový operační systém je na tom o něco málo lépe, než byl jeho předchůdce. Loni ve stejné době byla adaptace iOS 9 na 77%. Pokud se podíváme ke konkurenci, nejnovější verze Androidu s názvem Nougat, je v současné době pouze na 1,2% aktivních Android telefonů. A to má za sebou již více než půl roku působení na trhu. Předchozí verze Lollipop, která vyšla v listopadu 2014, je na 32,9% aktivních telefonů.

Dá se také očekávat, že příliš mnoho velkých aktualizací pro 10. verzi iOS už neuvidíme. V současné době probíhá uzavřený a otevřený betatest iOS 10.3 a poté se možná ještě objeví 10.4, ačkoliv to není příliš pravděpodobné. V červnu pak Apple v rámci WWDC představí iOS 11, které se mezi koncové uživatele dostane s příchodem nových iPhonů v září.

ios-10-fb-2

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.