Zavřít reklamu

Již mnohokrát v minulosti se stalo, že jeden z inženýrů Applu někde pozapomněl prototyp iPhonu, který se stále nacházel ve fázi vývoje. Většinou tak spustil vlnu senzace, jelikož se na světlo světa dostaly velmi zajímavé informace o nadcházejícím modelu. Ne vždy ovšem za únikem stojí chyba majitele prototypu. Mnohokrát se stalo, že unikly obrázky funkčních prototypů například z letiště, nebo z přesunů mezi jednotlivými vývojovými centry. Takovýmto únikům by měl být nově konec, jelikož Apple začal používat speciální obaly, ve kterých nové prototypy převáží. Můžete se na ně podívat v galerii!

Tyto obaly dokonale chrání tělo telefonu a opticky jej zvětšují. Na přední straně je vidět pouze displej, na té zadní se pak nachází otvor pro kameru a blesk. S jejich obrázky přišel světoznámý blogger a autor několika zajímavých úniků, Sonny Dickson. Zveřejnil je skrze portál MacRumors.

Tyto nové obaly mají být jedním z mnoha nových ochranných faktorů, se kterými Apple přišel jako s reakcí proti čím dál tím více se objevujících úniků informací. Samotný obal toho o vzhledu telefonu uvnitř moc nenapoví. Na bocích je přelepený bezpečnostní páskou, která velmi rychle odhalí jakékoliv narušení. Společně s prototypem v obalu cestuje ještě jakýsi průvodní list, na kterém je zaškrtáno mnoho položek, a to podle jednotlivých stanovišť, kde se prototyp nacházel (například kontrola kvality, různé hardwarové testy apod.)

Právě tento kontrolní proces zajišťuje, že se z Číny do Kalifornie dostanou pouze ty nejlépe fungující vzorky. Pokud prototyp projde všemi testy, v průvodce je to jasně vyznačené a telefon může putovat dále do světa. Každý prototyp je navíc vybaven QR kódem, který se načítá v každé destinaci. Apple má tak jasný přehled o tom, kde se jaký prototyp momentálně nachází. S úniky informací by mělo v budoucnu pomoci i nové vývojové centrum, které Apple staví hned vedle továrny, kde se iPhony vyrábí.

iphone-security-case

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.