Zavřít reklamu

Před několika dny jsme se dočkali vydání další hry od Nintenda, tentokrát s názvem Fire Emblem Heroes. Jedná se tak o první z řady plánovaných her, které mají vyjít v letošním roce pro iOS (a také pro platformu Android). Společnost Nintendo tak navazuje na loňský podzim, kdy světlo světa spatřil kontroverzní hit Super Mario Run. Přes víkend se na webu objevily informace o tom, jak si novinka vedla po prvních 24 hodinách od oficiálního spuštění. Ačkoliv se nejedná o žádná extra informativní čísla, ale naopak jde spíše o produkt hypu před vydáním, i tak je zajímavé srovnání s ostatními populárními tituly. 

Žebříčku s největším výdělkem za prvních 24 hodin vévodí hra Pokémon Go!, která vyšla loni v létě. Vzhledem k neuvěřitelnému hypu všeho, co se kolem hry jen trochu mihlo, Pokémon Go! vydělala v prvních 24 hodinách neuvěřitelných 10,2 milionu dolarů (výdělek je počítán celosvětově, a z prodejů na App Store a Google Play). Na druhém místě se nachází již zmiňovaná hra Super Mario Run, která za prvních 24 hodin vydělala „jen“ 8,4 milionu dolarů. Nově zveřejněná Fire Emblems Heroes si připisuje 2,9 milionu dolarů a patří jí tak třetí místo. Na čtvrtém je populární Clash Royale, s „pouhými“ 1,4 milionu dolarů.  

fireemblemheroesrevenue-800x566

Co se celkového počtu stažení týče, zahraniční zdroje hovoří o čísle kolem dvou milionů (za obě platformy). To je mnohem méně než u Pokémon Go! nebo Super Mario Run. Zde ovšem hraje velkou roli podstatně nižší popularita této značky a minimální propagace před vydáním. Například Pokémon Go! zaznamenala v prvním dni více než 4 miliony stažení. Super Mario Run pak více než 6 milionů.

fireemblemheroesdownloads-800x566
Fire Emblem Heroes FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.