Zavřít reklamu

Prvním iPhonem, který podporoval 64-bitové aplikace, byl iPhone 5S, který byl představený v září roku 2013. Od té doby si iPhony s 64-bitovými aplikacemi rozumí a jejich počet se neustále zvyšuje. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se dříve dominantní 32-bitové aplikace dostanou do pozadí. A právě z této pozice už je to jen malý krok k tomu, aby na dobro skončili v propadlišti dějin. A právě tento krok se chystá, jelikož v betě iOS 10.3 vyskakuje notifikace, která doporučuje aktualizaci aplikací na 64-bitovou verzi, z důvodů případné nekompatibility v budoucnosti. 

Jinými slovy Apple naznačuje vývojářům, že pokud své aplikace nepřepíší do 64-bitového kódu, v blízké budoucnosti mohou mít smůlu. Předpokládá se, že podpora 32-bitových aplikací skončí s příchodem nového iOS 11, který se nám poprvé představí na WWDC v červnu a mezi uživatele se dostane v září, po představení nových iPhonů.

Všechny aplikace, které jsou předloženy do App Store od února 2015, již musí být v 64-bitové verzi. Problém s přechodem se tak týká pouze těch opravdu starých aplikací, jejichž vývojáři se k tomuto kroku ještě neodhodlali (nebo je aplikace „mrtvá“). V současné době tak 32-bitové aplikace spouští výstrahu, ve které je uvedeno, že aplikace potřebuje update, aby ji bylo možné používat s budoucími verzemi iOS. iOS 11 by tak mohl po nějaké době zase trochu pročistit App Store.

ios-10-3-beta-1-32-bit-app-alert

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.