Zavřít reklamu

Společnost Facebook si je moc dobře vědoma, jak silná je její pozice a jak skvěle dokáže zacílit reklamy na určité skupiny lidí, proto se její stejnojmenná aplikace i webová stránka reklamami jen hemží. Aby ale Facebook využil celý svůj potenciál, začne reklamy ukazovat i v aplikaci, která je sponzorovaným obsahem prozatím nedotčena – v Messengeru.

Facebook totiž nedávno na svém blogu oznámil, že již reklamy v Messengeru začal testovat v Austrálii a Thajsku na malé skupince uživatelů, ale postupně je hodlá rozšířit mezi všechny uživatele na světě. Naštěstí, reklamy v Messengeru se nebudou zobrazovat přímo v konverzacích, ani se nebudou přizpůsobovat podle toho, co si s ostatními píšete, protože tím by gigant vážně narušil soukromí uživatelů. Reklamy se tedy budou ukazovat přímo ve výpisu jednotlivých konverzací, jak můžete vidět na snímku níže.

Uživatelé Messengeru prý budou mít nad reklamami „kontrolu,“ což znamená hlavně to, že je budou moci skrývat nebo nahlašovat, pokud na nich bude nevhodný obsah. Sponzorovaný obsah tak bude fungovat stejně jako momentálně v aplikaci Facebook.

messenger ads
Facebook on an iPhone home screen drawing focus to the Facebook app and the accompanying Messenger app

zdroj: messengerblog

Dnes nejčtenější

.