Zavřít reklamu

Vzpomínáte si na užitečnou aplikaci Finder for AirPods, která nedávno dorazila do App Store a uměla skrze iPhone nebo iPad najít ztracené AirPods sluchátko? Apple pár dnů na to aplikaci vyhodil z App Store a nyní známe pravý důvod, proč tak učinil. Připravoval totiž vlastní funkci, která dělá v podstatě totéž a tuto funkci nyní představil společně s iOS 10.3. 

Funkce Find My AirPods (Najít AirPods) je v betě iOS 10.3 součástí aplikace Find My iPhone (Najít iPhone), která je na iOS zařízeních od Applu již předinstalovaná. Díky Bluetooth tak aplikace umí nově najít ztracená AirPods sluchátka, která vám mohla někam zapadnout. Aplikace umí najít klidně jen jedno ztracené sluchátko, ale okruh hledání je omezen dosahem Bluetooth, tudíž přibližně tak do 5 metrů.

Kromě zobrazení na mapě umí aplikace také přehrávat z jednotlivých zvuk, což je možná ještě užitečnější než samotné vyhledávání. Find My AirPods dokáže ze sluchátek vytěžit maximum, tudíž se zvuk začne ze sluchátek přehrávat na nejvyšší možnou hodnotu. Z tohoto důvodu Apple vždy před pokusem přehrát zvuk varuje uživatele a ptá se jich, zda náhodou nemají sluchátka v uchu.

find-my-airpods

zdroj: MacRumors, 9to5mac

Dnes nejčtenější

.