Zavřít reklamu

Hned jak jsem si pořídil nový iPhone 7, začal jsem pokukovat po nějakém minimalistickém obalu. Chtěl jsem hlavně, aby byl obal zcela průhledný a na iPhonu tak nebyl téměř vůbec vidět. Na svém předchozím iPhonu 6s jsem si oblíbil obaly Just Mobile Tenc, které si umí samy opravit škrábance. Bohužel se ale verze pro iPhone 7 u nás zatím neprodává, a tak jsem hledal jiný, vlastnostmi podobný obal. Nakonec jsem narazil na Torri Healer, což je také samoléčící, zcela průhledný obal, v jehož balení je ještě ochranné sklo na displej iPhonu a speciální stojánek. Nyní mám Torri Healer na svém iPhonu 7 už nějaký ten týden, tak se na něj pojďme mrknout.

Torri Healer má oproti obalům Just Mobile Tenc jednu velkou výhodu – chrání i spodní hranu telefonu. Ta působí, jako kdyby byla k obalu přidaná dodatečně, protože na obou spodních rozích jsou jakési vykrojené zobáčky, které jsou tu ale především kvůli snadnému nasazování a sundavání obalu. Jednotlivé otvory pro výdechy reproduktoru a falešné zdířky vedle mikrofonu sedí naprosto dokonale, stejně tak i výřez pro Lightning port.

Na levé straně obalu úplně dole jsou dva otvory, kterými je možné provléknout poutko multifunkčního prstenu, jenž se nachází společně s obalem Healer v balení. Prsten by měl podle výrobce zabránit náhodným pádům, protože si jej můžete navléct na prst, ovšem osobně mi tato vychytávka připadá jako úplná zbytečnost a při používání telefonu spíš jen překáží. Prsten lze ale využít i jako jednoduchý stojánek, což se někdy při sledování filmu nebo delšího videa na YouTube může hodit, ale tahat prsten kvůli tomu neustále s sebou mi opět přijde zbytečné, tudíž jej využijete především doma.

Kromě prstenu se s obalem dodává i ochranné sklo, které jsem ale prozatím neměl možnost otestovat, protože mám na svém iPhonu nalepené mnohem dražší a řekl bych, že i kvalitnější 3D sklo se zaoblenými hranami. Nicméně v galerii níže si jej alespoň můžete prohlédnout, stejně tak i jeho obsah balení. Jedná se obyčejné, zcela průhledné sklo s nezaoblenými hranami, které vás svou kvalitu asi moc neohromí, ale jako doplněk pro maximální ochranu se hodí. Pokud byste hledali kvalitnější a né moc drahé sklo pro svůj iPhone 7, pak doporučuji tvrzené sklo Hoco Ghost, které jsem měl do nedávna nalepené na svém iPhonu a neměl jsem s ním sebemenší problém. Kdybych jej nemusel strhnout kvůli recenzi jiného skla, měl bych jej tam do teď.

Torri Healer má vyříznuté otvory pro tlačítka, a tak jejich mačkání nic nebrání. Vzhledem k tomu, že je obal tenký jen 0,9mm, není problém ani s přepínačem mezi tichým a hlasitým režimem, který se v obalu ovládá skutečně snadno. Otvor pro fotoaparát na zadní straně má zaoblené hrany, takže neřeže do prstů. Obal chrání vystouplou čočku jen tak tak, vzhledem k jeho tenkému provedení je totiž ve stejné rovině zároveň s čočkou. Obal nepřesahuje přes hrany displeje, tudíž ho můžete bezproblémově použít i se zaobleným sklem. Jediné, co mi na provedení obalu trochu vadí, je fakt, že na iPhonu nesedí jako přikovaný. Nechápejte to tak, že by se obal na telefonu hýbal, s tím problém není, ale občas, když jej vezmete do ruky, tak cítíte, jak se strany pohnou a občas zavrzají. Ve výsledku to ničemu nevadí, ale pro osobní pocit by bylo přeci jen lepší, kdyby Torri Healer seděl na telefonu o něco pevněji.

Nyní k tomu nejzajímavějšímu a tím je pochopitelně samoléčící schopnost. Torri Healer si totiž umí sám opravit jemné škrábance.  Hluboké rýhy například nožem samozřejmě opravit nedokáže, ale povrchové škrábance vzniklé například tím, že telefon nosíte s klíči v kapse nebo jej šoupete po stole, zacelit dokáže. Já sám používám obal nějaké dva týdny a nemám na něm ještě žádný viditelný škrábanec. Jak celá technologie funguje a jak si Torri Healer vede v porovnání s jiným průhledným obalem bez samoléčící technologie, se můžete podívat na videu níže.

Resumé

Hledáte-li stejně jako já nějaký minimalistický obal pro svůj nový iPhone 7, který telefon ochrání ze všech stran, nebude na něm téměř vidět a ještě po pár týdnech používání nebude hned vypadat opotřebovaně, pak je Torri Healer určitě ideální. Jako výhodu bych určitě vyzdvihl i přibalené ochranné sklo, které společně s obalem ochrání váš iPhone už skutečně z každé strany.

  • Torri Healer si můžete zakoupit pro iPhone 7pro iPhone 7 Plus na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna
torii-healer-fb

Dnes nejčtenější

.